Hittade den här videon på bloggen Third World och kan inte låta bli att lägga ut den här också. Visserligen hjälper det väl inte, för som en kommenterande säger på Third World, bankerna ”erbjuder fina jobb åt ledande politiker”. Ett annat sätt att uttrycka saken: Politikerna är korrupta och ser till sin egen ekonomi, inte till ländernas bästa i första hand.

Olafur Ragnar Grimsson Iceland president ’Let banks go bankrupt’ (utlagd 25/1 2013)

Men det är klart, politikerna i EU är kanske bara dumma och ofantligt okunniga. Under alla omständigheter tjänar  de storkovan när de räddar banker i första hand och gynnar finanssektorn framför befolkningarna.  Enbart dumhet? Vem tror på det?

Det kan förstås också handla om nödtvång, att det är farligt att sätta sig upp mot och hota USA:s ekonomiska intressen. Den stat som gör det riskerar ju att bli bombad tillbaka till stenåldern.

/Kerstin

PS 1/2 2013 kl 15.35:
Fick en kommentar med en länk som berättar en helt annan historia om Islands ekonomi och hur det gick till efter bankkraschen. Endera ljuger presidenten ovan eller så berättar han bara halva sanningen – och på ett sådant sätt att intrycket blir lögnaktigt – som många politiker plägar göra. Läs gärna inlägget som säger något annat.