Det är otroligt att våra journalister är så illa underrättade och/eller tänker så lite, alternativt är så korrupta att de frivilligt för ut maktens krigspropaganda till oss.

Låt oss göra ett tankeexperiment: Vad skulle den svenska regeringen göra om några i den omkring 50% stora oppositionen i Sverige, skulle sammankalla stora fredliga demonstrationer mot regeringens politik och sedan sätta ut krypskyttar på taken som började skjuta på demonstranterna, började döda och hänga poliser och politiker? Vad skulle media skriva om saken? Att det är regeringen som skjuter på oskyldiga civila?

Finns det verkligen någon som tror att regeringen i det läget skulle stå passiv för att sedan avgå och erbjuda de skjutgalna upprorsmännen att ta över regeringsmakten? Finns det en enda regering i Väst som skulle agera på det sättet? Naturligtvis inte. Varje västlig, och varje annan regering också förresten, skulle beordra ut polisstyrkor och sedan militären att försöka skjuta bort de ”oppositionella” som dödar människor.

Men vi skulle luras att tro att sådana här upprorsgrupper i Libyen representerade hela det libyska folket och att det var den libyska regeringen som började döda människor. Idag ska vi inbillas att de massmördande upprorsmännen i Syrien representerar alla syrier och att det är regeringen som står för allt dödande. Detta är rent löjligt. Hade de här regeringarna haft hela sina folk emot sig hade de fallit inom några veckor. De hade inte haft en chans att stå emot så länge som Libyens regering gjorde, och som Syriens regering gör nu. Inte nog med det, upprorsmännen hade inte haft en chans att fortsätta sitt dödande under så lång tid om de inte hade fått stöd utifrån, från USA, EU, Qatar och Saudiarabien, hjälp med både vapen, pengar och personella resurser och inte minst med propaganda för dem och deras sak.

Vi ska också luras att anse att när regeringen i Libyen till slut, för det var inte den som började döda människor (påståendet att så var faller har redan bevisats vara lögner av samma kaliber som anklagelserna mot Irak för framtagande och innehav av massförstörelsevapen), inte har rätt att försöka slå ner ett fullkomligt hänsynslöst och i grunden rasistiskt uppror och att regeringen i Syrien ska avgå, snällt och lydigt och utan protester och låta de mördande upprorsmännen ta över regeringsmakten. De oppositionella i de här länderna har alltid rätt, om vi ska tro våra media, oavsett hur mordiska de är och oavsett vilken politisk agenda de har. Vi ska tro, och våra journalister gör allt för att övertyga oss, att dessa upprorsmän vill ha demokrati, vilket också är en grov lögn.

Vi ska vidare luras att tro att det inte fanns andra möjligheter än att medverka till och stötta masslakt av oskyldiga människor i de här länderna, trots att Ghadafi erbjöd sig att ordna allmänna val med internationella observatörer och Syrien faktiskt har anställt sådana val med en majoritet för den sittande Assad-regeringen och dess förslag. I det första fallet svarade USA med att hävda att det var för sent, nu skulle Ghadafi bort bara, (underförstått: kosta vad det kosta ville i människoliv och förstörelse av landet). I fallet Syrien låtsas man bara inte om de här valen och resultaten av dem.

Det är helt klart att hade Västvärlden, med USA i spetsen, haft andra motiv än förtryck och utsugning av dessa länder och deras folk, så hade det varit fullt möjligt att skapa bättre förhållanden för människorna där med hjälp av förhandlingar och mildare påtryckningar, och utan att anställa och bidra till massmord och att förorsaka total förstörelse av de här ländernas infrastrukturer. Detta gällde även Irak och Afghanistan. Men de här länderna ska bara bombas tillbaka till stenåldern, av rent imperialistiska skäl.

/Kerstin

Länkar:
– Skriv in ”Libyen” i sökrutan ovan till höger. Där kan man hitta och läsa tidigare inlägg på Motvallsbloggen om kriget i Libyen. Vill man läsa tidigare inlägg om Syrienkriget skriver man in Syrien i sökfunktionen.
Länksamling på nätet om Libyen, Wikileak
Läkare med döden i hälarna, anders Romelsjö, Läkartidningen 6/2 2013
A cri de coeur from a student at Damascus University…“Mr. Obama, Tear Down These sanctions!”, Franklin Lamb Damaskus 13/1 2013
Liar’s Poker – Obama and Cameron on Syrian WMD, COTO Report 10/12 2012
The Good Intentions That Pave The Road To War, Diana Johnstone, Counter Currents 6/2 2013
Turkey-Israel Collusion In Syria Strike, Counter Currents 5/2 2013
Empire’s Treacherous Web.The Ominous US Presence in Northwest Africa, Sheldon Richman,counterpunch.org 1-3/2 2013
Damascus Street Notes. Syria’s First Line of Defense: Dial 133,Fanklin Lamb Damaskus 1-3/2 2013
Slouching Towards Sirte: NATO’s War on Libya and Africa, recension av en bok, skriven av Stephen Gowans, Global Civilians for Peace, 8/11 2012 (en mycket läsvärd bok som klargör.)
US Officials Confess to Targeting Iran’s Civilian Population, Franklin Lamb, Information Clearing House 10/2 2013 (Citat: Both of the US officials (min anm: Joe Biden och Hillary Clinton), in discussing US relations with the Islamic Republic, openly admitted that the US-led sanctions against Iran (and Syria) are politically motivated and constitute a ”soft-war” against the nearly 80 million people of Iran (23 million people in Syria) in order to achieve regime change.)
Britamgate: Staging False Flag Attacks in Syria, Voltairenet.org 4/2 2013
In Washington, no one is responsible for the Syrian fiasco, Thierry Meyssan, voltairenet.org 11/2 2013
Hur kriget i Syrien började? Åtta dagar 13/2 2013