’People want Assad to stay’

med en text där i alla fall två Assadanhängare i Damaskus intervjuas. ”En massa människor vill att Assad, stannar”, säger en av dem. Det finns alltså de som stödjer Bashar al Assad fast våra media låtsas som om varenda syrier stödjer  den s.k. Fria Syriska Armén, dvs de inhemska upprorsmakarna och de inresta Qatar/Saudibetalda legoknektarna från andra länder.

Det troliga är att gruppen som stödjer Assad är i majoritet i Syrien. (1) Om majoriteten stött upproret hade Assad tvingats avgå för länge sen.

/Kerstin

PS: Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan

Länkar (fler kan komma):
1) Most Syrians back President Assad, but you’d never know from western media. Assad’s popularity, Arab League observers, US military involvement: all distorted in the west’s propaganda war, Jonathan Steele, The Guardian 17/1 2012