Men sinnebilden ida…. 15 sekunders paus….g är en led…15 sekunders paus… ning som tappat taget….15 sekunders paus….I det här valet bef ….15 sekunders paus….inner sig partiet i det läget….15 sekunders paus….att man har mind…. 15 sekunders paus…. re än 50% av väljarna bakom si….15 sekunders paus….g. Det kan ju inte beskrivas på annat sätt…15 sekunders paus….än som ett tot….15 sekunders paus…..alt fiasko….

Så låter och ser det ut i min dator när jag försöker titta på ett avsnitt av Aktuellt. Bredbandet räcker helt enkelt inte till. Visserligen är det roande med alla dessa underliga grimaser som personerna i programmen fryses i var tionde sekund, men det kompenserar inte för det faktum att man inte kan titta på programmen.

Visst, vi vet att hela Sverige inte ska med längre, men i det här fallet skulle jag gissa att det handlar om att nästan halva Sverige utestängs från den samhällsservice som numer endast kommer dem till del som bor i städerna.

Dessutom har Svt den dåliga smaken att lägga ut alla program på ett sådant sätt att man inte, som man kan göra med ex. filmer på YouTube, kan ladda ner dem först och sedan titta på dem utan dessa tålamodsprövande pauser som i praktiken omöjliggör lyssnande och tittande på programmen via datorn. Försöker man med det tricket så börjar eländet bara om från början igen, med pauser och allt.

Inte nog med det, sedan TV digitaliserades kan många av oss svenskar, vi bl.a., inte titta på TV om det regnar, blåser eller snöar för då pixelerar bilden, fryser och ljudet är till och från. Ingen idé numer alltså, att börja titta på serier, eftersom man aldrig vet om man kan titta på fortsättningen. Det här retar gallfeber på mig eftersom jag betalar lika mycket i TV-avgift som alla andra i landet, och jag kan knappast vara ensam om att förarga mig över dessa sakernas tillstånd. Men man får kanske numer vara glad att man har elektricitet – i varje fall för det mesta.

Vi som bor i landsorten och som en gång också tillhörde dem som skulle med, vi är numer en slags paria i samhället. Det är en sådan politik som man förr förknippade med U-länder, som inte har någon fungerande infrastruktur, eller med de sämre utvecklade delarna i det gamla Östeuropa. Det är raka motsatsen till den politik som Socialdemokraterna förde när vi person-datoriserades, och som gjorde Sverige till ett av världens ledande IT-länder, nämligen när man satsade på en första etapp av utbyggnad av bredbanden och dessförinnan möjliggjorde även för vanliga människor att skaffa sig persondatorer till ett överkomligt pris. Däremot struntade denna samma regering i om alla kunde titta på TV.

Om det funnes minsta lilla förnuft i den regeringen vi har idag, om man inte slet som ivriga bävrar för att bygga om ett modernt och teknologiskt högstående I-land till en U-landsliknande bananrepublik, skulle regeringen bl.a. satsa på utbyggnaden av bredare band över hela landet – och nu, som en krissatsning för sysselsättningen och för att infrastrukturen skulle fungera bättre.

Om Svt brydde sig om alla dem som betalar sina TV-lincenser skulle de åtminstone lägga ut programmen på nätet med en teknik som tillåter nerladdning så att man skulle kunna titta på hela programmet i ett enda sammanhang sedan man laddat ner det.

Skam över regeringen, skam över Svt som struntar i stora delar av den svenska befolkningen, trots att vi alla är med och betalar, och minst lika mycket.

Visst är det lustigt förresten, när storstäderna fick vara med och betala utjämningbidrag till de sämre ställda kommunerna var det ett förfärligt gnäll på stockholmarna och på borgerliga politiker. Men när landsbygdens folk tvingas vara med och betala för storstädernas bekvämlighet, sådana som de inte själva får del av, då är det tyst som i graven om den saken.