Hör just att Lotta Gröning, som en gång var befriande radikal men som redan börjat disa till sin socialistiska kontur, har övergått från Aftonbladet till att skriva i Expressen – som socialdemokratisk skribent sägs det.

Det här liknar storföretagens strategi, att köpa upp effektiva fackföreningsföreträdare för att därmed oskadliggöra dem. Det ska alltså bli intressant att se hur länge Lotta Gröning orkar stå emot nyliberalismen i den borgerliga miljö hon härmed hamnar i. De allra flesta brukar inte undgå att med tiden bli alltmer påverkade av dem de arbetar tillsammans med och som omger dem, varefter de, i fall som dessa, kan visas upp som omvända socialister, få ett mycket stort propagandavärde: ”Se här, en människa som tagit sitt förnuft tillfånga. Alla ni som gillar Lotta Gröning, nu inser ni väl att ni måste göra som hon”.

Lotta Gröning ska vara nästan omänskligt stark för att orka stå emot det grupptryck som hon kommer att utsättas för. Kan hon stå emot detta, och den rikliga belöning som de sålunda omvända brukar kunna räkna med, då är hon beundransvärd.
Den som lever får se.