Nej, det finns inte ett enda land där 100% av befolkningen är 100% nöjd med sin regering. Å andra sidan finns det nog inte ett enda land där 100% av befolkningen är  så missnöjd med sin regering att absolut alla vill bli av med den. Så finns de alltid några galningar som till varje pris vill se sin regering falla. Så är det i Syrien också.

De syrier utanför Syrien, som flytt för att de fruktat sina liv, eller för att de varit nära att hamna i fängelse eller redan har suttit där och inte vill dit igen, är ofta mycket hatiska mot regeringen där. Det är förståeligt. Men vad jag inte för mitt liv kan förstå är hur en del av dessa människor, dock inte alla, kan vara så hämndlystna gentemot regeringen och det styrande skiktet att de gärna ser Syrien totalförstört och mängder av människor dödade för den personliga glädjen att se Assad falla.

Vi kan ju försöka att jämföra med Sverige. Här torde omkring 50% av befolkningen vara missnöjd med Reinfeldts regering och vilja bli av med den. En del av dessa är säkert rent hatiska för att Reinfeldt & Co har förstört deras liv och tagit ifrån dem allt de haft, materiell standard och människovärde, även hälsan i somliga fall. Men hur många av oss som vill bli av med Reinfeldt skulle anse att ett totalt sönderbombat Sverige där det inte fanns rent vatten, inte farbara vägar, inte några fungerande järnvägar eller någon pålitlig elektricitet och kanske inte heller fungerande telefonförbindelser större delen av dagen, ett Sverige där mellan 100.000 och 1 miljon svenskar fått sätta livet till, där gangstergäng kontrollerade gatorna och fängslade och mördade vilka människor de ville, skulle vara ett pris värt att betalas för att bli av med Reinfeldt och hans hejdukar? Åt motsatt håll, hur många borgare skulle förespråkat en sådan utveckling för att bli av med en av dem hatad socialdemokratisk regering? Inte många skulle jag tro.

Precis detta förespråkar alla de som ropar efter Västmakternas ingrepp, självfallet bombande, i Syrien för syriernas del. Vad tänker de på? Är de bara otroligt tanklösa, är de galningar eller är de rena sadister?

/Kerstin

Länkar:
Syria freezes in anticipation of American attack, Russia, Beyond The Head lines, 4/9 2013 (Citat: “If the target of the strike is destruction of the regime, then it is necessary to understand what can happen after it falls. The fall of the regime may lead to the victory of radical forces in Syria, and then the destruction of yet more civilians. However, America says that the objective of its strike is only to weaken the regime, and this means only the continuation of the civil war, with further suffering for Syrians.”)
Syria, NSA scandal push G20 summit agenda, RT 6/9 2013 (Kommentarerna är också intressanta.)
”Vi är på väg att bli al-Qaidas flygvapen”, Patrik Paulov, Proletären 3/9 2013
Footage of chemical attack in Syria is fraud, Syster Mariam, RT 6/9 2013

Många av länkarna har jag hittat på FB-sidan ”Vi som är emot imperialism