Jag bara undrar vart alla de där trevliga, strävsamma apoteksbiträdena och farmaceuterna, som skulle köpa och driva de privatiserade apoteken, tog vägen?

Och är det någon som tror att apoteksvarorna blir billigare när de ska säljas dygnet runt? Är det någon, dessutom, som tror att de stora apoteksbolagen kommer att behålla småapoteken i glesbygden?

Länge leve det alltmer utarmade Sverige! De rikaste blir ju i alla fall rikare.

Som jag sade när vi gick med i EU, som stipulerar låginflationspolitik (läs hög arbetslöshet) och privatiseringar av offentlig sektor, vi kommer ganska snart att bli norra Europas Sicilien, en underutvecklad glesbygd i EU-periferin. Vi har politiker som arbetar som flitiga bävrar på den saken. Alla som sett hur det ser ut där bävrar farit fram vet vad sådana åstadkommer – förstörelse. 

Tillägg kl. 21.00: Så läste jag i Borås tidning att 150 apotek ska säljas till de där små idoga apoteksentreprenörerna som jag undrar över ovan – så småningom. Så då undrar vän av ordning vilka apotek detta handlar om?

Vet just nu att apoteket  i vårt lilla samhälle, hör till den här gruppen. Kan alltså inte låta bli att undra om de där 150 apoteken ligger så illa till och har så liten kundkrets att de stora antas inte vara intresserade. Någon annan som vet?

Länk:

Wide Dissatisfaction with Capitalism — Twenty Years after Fall of Berlin Wall

(Tack Britta Ek för länken)