Våra svenska pojkar i Afghanistan hälper numer USA att jaga världens största och värsta fantomterrorist, Usama bin Ladin, trots att allt tyder på att Usama bin Ladin är död. Detta apropå ett inlägg på bloggen Björnbrum (1), där Björn Nilsson tror att bin Laden dog av sitt njurproblem för flera år sedan. Han är inte ensam om denna gissning. Det underliga är att det är så tyst i Sverige om detta. Här i Sverige tycks man (politiker/media eller bådadera?) snarare ivrig att fortsätta att upprätthålla myten om Usama bin Ladin som den farliga fiendens, Al Qaidas, hemske och mäktige ledare, som mannen som vi fortfarande har anledning att frukta. Men det mesta tyder alltså på att Usama är död och död sedan flera år. Robert Gates, USA:s försvarsminister, säger exempelvis att man inte har någon information om var Usama  befinner sig, och det sedan flera år.(2)

Hur bin Ladin eventuellt dog råder det delade meningar om dock. Många påpekar att hans njurproblem, och hans beroende av dialys, måste ha tagit död på honom i Tora Borabergen, och det ganska snabbt. Det utgår exempelvis professor David Ray Griffin (emeritus vid Claremont School of Theology) från i sin bok Osama bin Laden: Dead or Alive? Han tycks i boken hävda att Usama har varit död i sju år.(3)

The book claims that Bin Laden died of kidney failure, or a linked complaint, on December 13, 2001, while living in Afghanistan’s Tora Bora mountains close to the border with Waziristan… (3)

Den för något drygt år sedan mördade Benazir Bhutto var av annan uppfattning. Hon sade i en intervju för BBC, gjord av David Frost redan i november 2007, och som om det vore något som alla kände till, att Usama bin Ladin blev mördad av någon vid namn Omar Sheik (namnet något otydligt). Intervjun kan ses på YouTube (4). Man undrar naturligtvis hur det kom sig att att hon uttalade detta som om det vore något allmänt känt. Är det så I Pakistan kanske, och i så fall, varför är det inte känt i Västvärlden? Under alla omständigheter verkade hon uppenbarligen helt säker på att Usama var död och mördad.

Ytterligare ett indicium på att Usama är död är sonen Omars berättelse om minnen av sin far (4). Han talar hela tiden om Usama i imperfektum (om artikelns tempus är korrekt förstås), som om faderns vore död alltså.

Dessutom publicerade tydligen den egyptiska tidningen Al-Wafd (26/12 2001), en kort notis om att Usama bin Ladin hade begravts den 13:e (eller däromkring.) december 2001. (3)

Alltså spekuleras det förstås runtom i världen om USA försökt hemlighålla Usama bin Ladins död för att han var en så tacksam fiende att hänvisa till vad gäller att försvara ”The War on Terror”.  Vem är inte beredd att köpa denna gissning?

Men dessutom, och jag har också ett minne av detta och har alltid förundrats över hur självklart media har beskyllt bin Ladin för att ligga bakom attacken på tvillingtornen, Usama sade sig redan direkt efter 9/11-attacken, inte vara inblandad i densamma:

9/11: Bin Laden originally insisted in official press statements that he had played no role in the atrocity
This week, still more questions have been raised with the publication in America and Britain of a book called Osama Bin Laden: Dead or Alive? (3)

Hur lurade är vi egentligen? Och hur länge dröjer det innan det blir offentligt och erkänt att det inte finns och aldrig har funnits någon världsomspännande jättesammansvärjning vid namn Al Qaida? För vi kan vara ganska säkra på att Al Qaida är en uppfinning av USA:s förra krigsregim.

/Kerstin

Skriv under Budkavle för välfärd”!

Länkar:
1) Face it Osama is dead, Björnbrum
2)  No Good Obama bin Laden Intelligence In Years, Says Robert Gates, Huffington Post
3) Has Osama Bin Laden been dead for seven years – and are the U.S. and Britain covering it up to continue war on terror? By Sue Reid
/ Daily Mail UK/ 9/11/09, Daily Censored
4) Frost over the World – Benazir Bhutto, 02 Nov 07, BBC
5) My Father, the Terrorist
- Nu har vi ingen anledning att kriga i Afghanistan längre, Guillou, AB