om SSRI

Det är något som inte stämmer med teorin om att depression orsakas av serotoninbrist. Läkarna förklarar att det här är samma sak som när diabetiker måste ta insulin för att de har brist på detta ämne i kroppen, och att människor som lider brist på serotonin nog måste gå på de här medlen hela livet.

Trots att medlen påstås vara så effektiva alltså, och så säkra, så sjukpensioneras nu alltfler unga människor på grund av depression. Om medicinerna vore så bra som påstås, borde vi inte ha några deprimerade unga människor alls tycker man, i synnerhet som SSRI skrivs ut till alltfler ungdomar idag. Får de inte SSRI de här som pensioneras, eller blir de sjuka just på grund av sina SSRI-mediciner, undrar man såldes?

För det andra: När en person drabbas av diabetes, eller av sköldkörtelinsufficiens, så testar man personen först och sedan, om de lider av sjukdomarna ifråga (bristen ifråga), tillför man de ämnen som saknas, insulin respektive thyroxin, och då är man noga med att ställa in doserna korrekt och att kontrollera detta i uppföljande prover och undersökningar. När det gäller påstådd serotoninbrist däremot, så mäter man inte denna innan man sätter in medicinen och man testar inte heller objektivt vilken mängd som sedan är bra för patienten.

Dessutom finns det tillräckligt med vittnesmål idag om att människor reagerar helt olika på SSRI. Somliga tycks inte påverkas alls av medlen, andra blir bättre, tycker de, och andra åter bli ordentligt sjuka av dem. Detta visar att man inte alls kan jämföra serotoninbrist med brist på insulin eller thyroxin, för dessa senare brister reagerar alla människor likadant på och alla blir bättre när de tillförs ämnena ifråga.

Vad som är ännu värre är att läkare skriver ut SSRI för allt från sorg efter en anhörigs död över nageltrång och ryggskott till nedstämdhet och just depression, och inte sällan utan att ens tala om för patienten vilken sorts preparat man skriver ut till denne.

Det är skandal att detta får fortsätta!

Här för jag in några kommentarer, från tidigare inlägg om saken, från människor som inte tålt de här preparaten. Jag hoppas att skribenterna inte misstycker:

Donald säger:
24/02 21:47 at 21:47
Hej, jag har läst bl.a din berättelse Sven, och har tyvärr också blivit både lurad och förgiftad av SRRI-medel ->RÄVGIFTET!..
Det är 3 år sedan jag slutade abrupt med dem, allt gjorde jag i ren okunskap, och utan ngn som helst uppföljning av min läkare (1 besök)! efter endast 3månaders bruk av dessa potenta medel. De förstörde på denna korta tid hela min tillvaro, och min omgivning blev i totalt kaos. Redan vid insättande blev jag hemskt sjuk, jag kontaktade min läkare, som sade att så “skulle man må” någon vecka,?!, jag fick medlet mot värk, så jag skulle alltså räkna med att börja må dåligt i början av behandlingen.
Jag blev istället till en zombie som tappade allt hår, fick svåra hudbesvär och mkt mera, men lyckades sluta själv, trots att läkaren rekomenderade mig att forsätta och ta pillret på morgonen istället för på kvällen. Ändå berättade jag alla symtom som uppstått för mig. Jag har en massa symtom/skador? kvar, och åldrades minst 20 år på 1/2år. Och tror aldrig jag blir helt frisk efter detta. Jag levde på näringspulvret Meritene, som enda näringsintag under ca ett år, via en dietist skrevs detta ut, men läkaren undrade inte VARFÖR min mage/tarmar helt slutat att fungera på mig?? Innan jag “sattes” på SSRI, åt jag som alla andra, alltså normalt.
Enda sättet att skydda sig mot sådana här sk. behandlingar/övergrepp?, tror jag är att lära sig själv, för läkare “verkar inte” kunna detta, eller förstå? att de “rör om” hela vårt signal/nerv-system. De sätter istället ofta in ännu mera mediciner, vilket jag sett ökar risken för att det slutar ändå värre.
Så ett gott råd till alla, var mkt kritisk generellt till läkares medicinska kunskaper vid besök som föranleder förskrivning av läkemedel. Kolla i FASS, samt sök mkt fakta från de som ätit av preparatet du ev. fått förskrivit till dig INNAN du påbörjar en kanske helt “onödig” eller rent av livsfarlig medicinering/behanding.
Donald

mattias j säger:
14/01 20:30 at 20:30
“trappa ner oerhört långsamt” ja det är bara förnamnet, nu i onsdags så tog jag den sista flisan av domedagstabletten Zoloft.
Har då trappat ner under två års tid, och den sista biten var så liten att jag nästan tvingades att ta den med pincett, har under de 7-8 trappsteg jag tagit hamnat i ett stort svart helvete, som var/är lika jobbigt varje gång, med bla svår panikångest, dödsångest, självmordstankar, livsleda, tinnitus, kraftiga diarreer, extrem stresskänsla, rastlöshet, huvudvärk/bihåleinflammation som varade i 7 hela veckor, plus kanske ett femtiotal symtom till. Listan kan göras oändligt lång, med sveda och kraftig brännande känsla i armar och ben bla. Allt detta tack vare arbetsstress, som “medicinerades” med SSRI, hade jag vetat vilket veritabelt helvete jag skulle hamna i hade dessa preparat åkt i soporna omgående, vet inte om jag blir återställd från de demenskänslor och parkinsonliknande symtom som jag nu brottas med, även balansproblem, svårt att gå i trappor mm.
Väntar också på att de känslor man hade innan detta giftet sattes in, skall komma tillbaks, men det kan bara tiden utvisa, så hoppas på för mycket äe kanske ingen större ide om det nu handlar om rena hjärnskador mm.
Håret har sakta börjat att växa lite mer, och huden som ramlade av fingertopparna har läkt delvis, även om känseln i fingertopparna inklusive fingeravtrycken är borta.
Ett ökat medvetande till dessa “medicineringar” som jag personligen skulle vilja kalla för rena rama lobotomeringen, för att inte säga en våldtäkt på vår hälsa, tror jag inte kommer att inträffa med tanke på att herr Beerman med lakejer nu tågar land och rike runt för att se till att resten av befolkningen inmundigar dessa preparat, även skolbarn diskuteras nu, i och med att vi är så totalt “undermedicinerade” och Pfizer tjänar ju absolut inga pengar på om vi är friska – inte sant? För att inte tala om aktieägarna som göds av dessa mångmiljardbelopp i dollars räknat, som dessa piller inbringar.
Till sist, de här medlen är från början framtagna för patienter med grotesk depression som inte ser annan möjlighet än självmord mm, men denna ofattbara offlabelförskrivning som förekommer så får vi snart Zoloft i form av vaccin vid födseln?
Tack för ordet

Jag frågade Mattias om han fick medlet pga depression och han svarade då:

mattias j säger:
15/01 00:07 at 0:07
Hej, ja jag var inte deprimerad alls om man ser tillbaks på den tiden. Det handlade om att det helt enkelt var outhärdligt på min arbetsplats och jag gick in till min chef och sade som det var med gråten i halsen.
Men nuförtiden “kategoriseras” allt från värk i nacken till sömnlöshet som depression osv. Anledningen till att det gick som det gick var helt enkelt den berömda toleransabstinensen som drabbade mej, och denna toleransabstinensen vågar jag påstå gäller ALLA tabletter som har med hjärna och psyke att göra, läser ju med jämna mellanrum om personer som knaprar i sej upp till TVÅ st rör Treo om dagen, varför?? jo effekten avtar efter en tid, så även för dessa sk “lyckopiller” de är groteskt abstinensframkallande, och då skall nämnas att nu pratar vi inte om ett psykiskt beroende, dvs man känner ett sug osv och kroppen skriker efter mer, nej det handlar ju helt enkelt om ett FYSISKT beroende, vilket kan misstänkte redan från början.
Kan man ta dessa medel år ut och år innan och fortfarande ligga på samma dos? Nej det fungerar inte på det viset, och detta läser man om dagligen på kilen, rfhl, sps mm, om folk som får dessa karakteristiska abstinenssymtom, dvs tabletterna “sätter ut sej själva” efter ett tag och man får rena utsättningssymtom fastän man “tar sin dagliga dos” därav att de som jag har kommit i kontakt med mår fruktansvärt illa och tvingas att byta tablettsorter hit och dit och i slutändan leder det hela till att de sitter där med kanske 10-15 olika preparat. Jag är på bättringsvägen, jag ger inte upp, jag har varit i helvetet bokstavligt talat, men efter denna nedtrappning på nästan 2 år så har en del av tarmfunktionerna och övriga kroppsfunktioner sakta att börja återhämta sej, men man vågar inte ropa hej förrän man blivit återställd helt från detta.
Skulle utan vidare kunna skriva en hel bok på många hundra sidor om vad jag gått igenom, men känner att jag måste försöka att återkomma till livet först, små steg, man tar tre strg upp och två steg ner, det är så det fungerar. Alltså, jag upplevde ALLA dessa utsättningssymtom efter en tid då jag utvecklat toleransabstinens och detta ledde till en historia som är för lång att redogöra för här, med bla mer tabletter, höjda doser, öppenpsyk osv.
Tack i alla fall för en mycket bra och läsvärd sida, jag kommer aldrig att glömma “mamma och äldrevården” har även haft dessa syndrom med mina egna mor och farföräldrar.
Mattias j

Sven säger:
10/01 22:09 at 22:09
Jag kan ju tipsa er om
RFHL/Öppet forum och Kilen
Jag har själv blivit halvt invalidiserad av rävgiftet Seroxat (SSRI). Har blivit lurad att tro att alla hemska utsättningssymtom var min grundproblematik i en ny skepnad, tills 5 kr trillade ner när jag hittade till föreningarna jag länkar till ovan. Jag har förlorat år av livet och blev förändrad som person, var till slut bara en skugga av mitt forna jag.

Tarmo Lindholm säger:
31/12 13:15 at 13:15
Ja detta är för mig helt ofattbart att vilken läkare som helst skriver ut just SSRI preparat av alla dess slag utan omsvep, till vem som helst, inga problem. Men Bensopreparat är det numer bara psykiatikerna som skriver ut. Sen finns det ju dom oseriösa läkarna som skriver ut “allt “som patienten frågar efter, men dom är oftast inte så “långlivade”.

31/12 14:17 at 14:17
Glömde också tillägga att, av en nära anhörigs medicinering att döma verkar det som att Läkarna närapå är “mutade” av en högre makt och favoriserar dom här SSRI preparaten. Så fort man säger att man har lite problem med ex nervositet eller ångerst då får man höra att det finns massor med medicin som hjälper (och då menar läkaren naturligtvis SSRI-preparat), vilket är kvalifiserad SKITSNACK från läkarnas sida och det värsta är att dom vet detta själva!
Jag har ett bra exempel från ett läkarbesök för nån månad sen då jag ville ha värkmedicin som jag har använt länge då jag tycker att den hjälper bra mot den värk som jag har.
Då säger Läkaren att det har kommit ut en ny medicin som enligt läkaren skulle vara bättre. Då frågade jag om jag fick läsa vad den nya medicinen hade för verksamt ämne och hur lång tid det tar tex innan den börjar verka. Läkaren blev närmast förbannad då denne inte kunde säga hur medicinen fungerade, men att den skulle börja verka effter ca.14 dagar, det fick jag ur Läkareni alla fall, och efter denna vetskap förstod jag direkt att det var frågan om någon SSRI “dynga” igen. Jag sa åt läkaren att jag inte hade lust att “vänta 14 dagar”för att min värk skulle gå bort och att han kunde prångla ut skiten till någon annan.

Sune säger:
25/12 14:15 at 14:15
Eh, vet inte om jag missat nåt, men man skall inte ge ett NERVGIFT mot pms, då finns det andra betydligt bättre metoder, mycket billigare med, så slipper man lida som jag gjort, och tvingats att “trappa ner” under mer än 2 ÅR nu, ursäkta men dessa tabletter måste vara satans verk.

Problemet är att man inte vet i förväg hur man kommer att reagera på preparaten, och att majoriteten av alla läkare inte tycks bry sig.

OBS! Det är livsfarligt att sluta abrupt med SSRI och Benso. Vill man sluta äta dessa medel ska man se till att få sakkunnig hjälp med den saken (vilket inte är så enkelt eftersom läkare inte erkänner problemet). Medlen måste trappas ner oerhört långsamt!

Alla tidigare inlägg om SSRI och Benso finns under kategorin ”Vård/omsorg” klicka och läs. Där finner man också många länkar om saken.