Vill bara tala om att ikväll visar TV Dan Josefssons utmärkta film om ”Novemberrevolutionen”, i  mitten och slutet av 80-talet, de politiska beslut och åtgärder som handlade om att förverkliga de borgerliga partiernas våta dröm, och de beslut som ledde fram till bankkrascherna i början av 1990-talet samt till nedmonteringen av den svenska välfärden, som fortfarande pågår, och nu i accelererad takt.

Programmet går på Kunskapskanalen kl 21.00 (som nu har bytt plats med TV24, varför man får klicka sig fram till 24:an om man inte har programmerat om TV:n)

Den här veckan, såväl som förra onsdagen då man sände Dan Josefssons mycket informativa program om pensionsreformen, den som bestal oss som nu är pensionärer på en stor del av den pension vi hade betalat in till under hela vår yrkesverksamma period, sänder de andra kanalerna förstås populära underhållningsprogram. Man kan inte låta bli att misstänka att det handlar om en medveten politik för att få så få människor som  möjligt att informera sig om vad våra politiker har gjort mot oss, och i stort sett i total hemlighet. Men, programmen kan troligen ses också på SVT Play (fast jag kan inte hitta dem), av dem som kan titta på dessa förstås. Numer kan ju inte alla svenskar se på TV ens, då de förlorade mottagningen i och med digitaliseringen och hela Sverige inte ska med längre.

/Kerstin

Länkar:
- Novemberrevolutionen, Kunskapskanalen, Svt
- 3 x Josefsson i Kunskapskanalen, Dan Josefssons blogg
- Korståget mot välfärden, Den svenska elitens våldsamma revolt, Dan Josefssons blogg
- Så skapade de ett Sverige för de rika, Dan Josefssons blogg
- Så gjordes vi till små kapitalister – och blåstes på pengarna, Dan josefssons blogg