Hur kommer det sig att ingen kommit på idén att slå kvinnor sönder och samman, droga ner dem och sälja dem som vårdpersonal?

Hur kommer det sig att ingen kommit på idén att slå kvinnor sönder och samman, droga ner dem och sälja dem som kontorister?

Hur kommer det sig att ingen kommit på idén att slå kvinnor sönder och samman, droga ner dem och sälja dem som affärsbiträden?

Hur kommer det sig att ingen kommit på idén att slå kvinnliga läkare sönder och samman, droga ner dem och sälja dem som läkare?

Hur kommer det sig att ingen kommit på idén att slå kvinnor sönder och samman, droga ner dem och sälja dem som kvinnliga VD:ar?

Hur kommer det sig att man endast kommit på idén att slå kvinnor sönder och samman, droga ner dem för att sälja dem som sexslavar?

Kan det ha med tillgång och efterfråga att göra? Förvisso men en marknad skapar också sin efterfrågan, ofta skapar den en ökande efterfrågan.

I Australien har den illegala sexhandeln ökat kraftigt sedan man legaliserade prostitutionen. Så här säger Sheila Jeffreys, professor i statskunskap vid universitetet i Melbourne (Coalition Against
Trafficking in Women i Australien (CATWA).)

Sedan 1984 har prostitution varit legaliserad i delstaten Victoria, Australien. Detta ger i sig forskare möjligheten att nu se om de argument med vilka man införde legaliseringen i Australien håller eller ej. Man kan också undersöka hur en legaliserad prostitution påverkar samhället det förekommer i. Sheila Jeffreys inledde med att berätta att idag är prostitution i princip legaliserat i hela Australien.
Argumenten för att legalisera var:
– Det är oundvikligt
– Minska skadeverkningarna
– Få kontroll över industrin
– Stoppa gatuprostitutionen
1984 fanns det i Victoria 77 illegala bordeller. Idag finns 100 legala och ca 400 illegala bordeller! Polisen har ingen makt att kontrollera bordellerna, stoppas en verksamhet byter man bara ägare och
flyttar. Få ansöker om licenser eftersom de kostar pengar och vinsten blir för dålig.
Gatuprostitutionen har ökat sedan legaliseringen, det blev så illa att man pga. nedsmutsning som gatuprostitutionen orsakade fick ordna sk. toleranszoner där de prostituerade fick hålla till. Staten/
kommunen etablerade s.k. sexcentra där tjänsterna utfördes till ett mycket lägre pris än i bordeller. Traffickingen till Australien har ökat och idag arbetar krafter inom sexindustrin för möjligheten att ta in kvinnor från främst Asien på riktiga arbetstillstånd. (Redan idag köps kvinnor in för ca 15.000 $A vilket motsvarar ca 800 män innan de får ut någon lön). Vad gäller skadeverkningarna är det svårt att få något jämförelsematerial. Man vet med säkerhet att det är ett farligt ”yrke”. Svåras blir det på S/M-bordellerna eller kinky-sex bordellerna. På bordellerna betalar man för att få gör ”sexuella övergrepp”. Den legaliserade prostitutionen har öppnat för alla former av sexuella böjelser. Men hur ska man komma åt det?

Hur har då den legaliserade prostitutionen påverkat samhället?
Sheila Jeffreys hävdade att unga män nu lär sig att använda prostituerade. Bordellerna har blivit ännu ett ställe där de manliga nätverken skapas, ännu ett sätt att utestänga kvinnor från besluten. Genom att ha bordeller där affärskontrakt knyts, avslutas och firas utesluter man kvinnor att vara med. Det har lagts ännu ett lager till det berömda glastaket för kvinnor. Idag är gårdagens hallickar affärsmän i den snabbaste växande industrin, medlemmar i rotaryklubbar och aktade samhällsmedborgare med företag som är listade på börsen. Den legaliserade prostitutionen har trängt in i familjelivet.
Citerat ur rapport från Genusforum vid Linköpings universitet