Klas på bloggen Vindskupan har skrivit ett mycket intressant och mycket viktigt inlägg om förspelet till Irakkriget.

Vi som följde med läste visserligen om hur illa blockaden och bombandet, efter Kuweitkriget, mot Irak slog men däremot fick vi inte höra ett enda ord om det fruktansvärt cyniska resonemang och planerande som låg bakom blockaden och bombandet av Irak, resonemang som måste betecknas som ren och skär illvilja från USA:s sida.

Varje anständig person som läser Vindskupans kartläggning av de USA-diskussioner som låg bakom blockaden, och bombandet av Irak redan före attacken mot Irak 2003, måste förfäras, måste bli fruktansvärt upprörd. De som planerade det som Vindskupan berättar om är totalt amoraliska människor, totalt asociala, totala psykopater och fruktanvärt rasistiska.

Det är dessa människor, som våra stora svenska politiska partier (S och Alliansen), stödjer och anser att Sverige ”modigt måste ställa upp för” i Afghanistan och annorstädes.

Läs inlägget på Vindskupan alltså. Kom sedan aldrig och säg ”Vi visste inte”. Den som inte läser  väljer att inte veta och är då lika skyldig som de som vet men inte protesterar.

Inlägget handlar om Irak,  men kriget i Afghanistan har samma smutsiga bakgrund och där har våra svenska regeringar  (S och Alliansen) ställt upp för USA: s fula syften i våra namn. Anser verkligen majoriteten av svenska folket att det är hedervärt att ställa sig bakom och rent praktiskt stötta den politik som så här ruttna amerikanska politiker för? Jag tror faktiskt inte det, vill i varje fall inte tro det om mina landsmän.

/Kerstin

Länkar:
- Ett pris värt att betala, Vindskupan
- Vad kan vi lära av Iran? Pierre Gillys blogg
- ”A Shin Bet State”. Israel Targets Haaretz, J Cook, counterpunch.org