För inte så länge sedan tyckte Beatrice Ask att man kunde hänga ut ”misstänkta”, alltså att det är helt acceptabelt att mobba folk även om de ännu inte är bevisat skyldiga och dömda, vilket garanterat leder till att många oskyldiga drabbas av ”folkets dom”.

Nu läser jag på bloggen Alliansfritt Sverige (1), att en moderat Härnösandspolitiker, Christer Andersson, anser att man bör kastrera våldtäktsmän och pedofiler:

”Jag skulle inte säga nej till kastrering av dömda våldtäktsmän och pedofiler om ett sådant förslag lades fram. Om en eller annan felaktigt dömd hamnar i den smeten så må det väl vara hänt. Samhällsnyttan med kastrering skulle vara skäl nog.” (2)

Hur är det egentligen med moderaternas rättsmedvetande? Vad har man för rättsuppfattning inom M? Att en eller annan blir orättvist kastrerad tycker den här mannen inte är störande.

Man blir mörkrädd när man börjar inse vilket sorts parti Moderaterna faktiskt är och vilka värderingar som företrädare för detta parti har. Anderssons inställning är i grunden densamma som Beatrice Asks: Vadå om en och annan oskyldig drabbas, det spelar väl ingen roll.

/Kerstin

Länkar:

1) Moderat vill kastrera först och fråga sen, Alliansfritt Sverige

2) M-politiker vill kastrera våldtäktsmän, Mittnytt