Skandalkalendern, som rönt en viss uppmärksamhet på sistone och vars resultat jag inte kunde förutsäga när jag började föra den, är nu inte riktigt rolig för någondera sidan i det politiska spelet, eller för deras förespråkare.

För vänsterblocket, framför allt för socialdemokraterna, alliansens huvudmotståndare, ser det naturligtvis inte roligt ut med så många negativa rapporter i massmedia. Följaktligen är kalendern inte direkt populär bland socialdemokrater och liberala bloggar har nu börjat hänvisa till kalendern just av det skälet och trots att den förs av en ”toksosse”, som någon skrev på en blogg. Allra värst för socialdemokraterna blir det dock om de förlorar valet, då kommer de inte att synas alls i massmedia och då lär partiet få stora svårigheter att få ut sina budskap.

För de borgerliga, som ihärdigt hävdar att massmedia och journalisterna är så förfärligt vänstervridna, är resultatet å andra sidan tveeggat, eller borde vara det för dem som inser den saken: De kan förstås glädja sig över massmedias nästan totala svartmålning och skandaliserande av socialdemokraterna. Å andra sidan borde kalendern vara ledsam för dem eftersom de inte samtidigt kan hävda att journalistkåren och massmedia är vänstervridna och att dessa objektivt rapporterar om partiernas för- och nackdelar.

Länk:
Kent Asps rapport om medias valrapportering

Tillägg: Nytt på Skandalkalendern