Ekot intervjuar en forskare klockan 16,45 idag, som talar om att man inte sett ett val med mer smutkastning sedan 1976. Så exemplifierar ekot med LO:ungdomarnas spikislagning på bilder av alliansens partiledare, socialdekratens mejlande om Reinfeldt, bloggaren som hade en bild på Reinfeldt med uppmaning att ”rösta på din pedofil”. Stackars alliansen som blir så smutkastad alltså, fast OK då, man nämnde slutligen smutkastningen av Lars Danielsson.

Skulle man tro det intryck som Ekotinslaget gav, skulle alltså alliansen vara betydligt värre utsatt för smutskastning i massmedia än vänsterblocket. Det kallar jag rekord i desinformation. Bara att gå till Skandalkalendern och se hur det faktiskt har sett ut de senaste fyra månaderna.

länkar
Skandalkalendern
Ekots inslag om smutkastningen
Motvallsbloggen om spikandet (se tillägget)

Tillägg: Nytt på Skandalkalendern