Inom äldrevården i Kalmar har man problem med att några äldre har ”spöken” hemma hos sig så anställda känner obehag att gå hem till vissa av de gamla.

Men kära nån, människor som är eller börjar bli dementa hör och ser allt möjligt som inte finns. Min mamma hade också besök, av min sedan 10 år döda pappa och av avlidna bekanta när hon hade börjat bli dement. Hon hörde konstiga ljud som ingen annan hörde. Hon trodde att figurerna i TV-rutan bodde inuti TV:n och vågade inte stänga av TV:n i rädsla att skada dem som bodde därinne.

Problemet är dock, sägs det, att här känner även hemtjänstpersonalen, inte bara de gamla, att det finns någon i rummet och upplever obehag. Så hur okunnig är personalen inom hemtjänsten i Kalmar, undrar man? Utbildning av densamma kanske vore en förnuftigare åtgärd än att kalla in medier för att skrämma bort spökena, som man tydligen har gjort någon gång tidigare. Det har man dock inte för avsikt att göra den här gången. Har de statliga spökbidragen till kommunerna dragits in månne?

/Kerstin

Länkar:
- Spöken skrämmer hemstjänsten i Kalmar, Kvällsposten
-  Läskiga spöken får hemtjänsten att  backa, AB