Det finns inga vinnare i krig, det finns bara förlorare. USA:s krig i Irak och Afghanistan är precis lika mycket krig mot den egna befolkningen, framför allt mot de fattiga, som det är ett krig mot ”fienden” eller mot ”terrorismen”. Anfallskrig är inte hjältemodigt, anfallande soldaterna är inte hjältar som offrar sig för sitt land. De är mer regelmässigt personer som inte har några möjligheter att försörja sig på annat sätt. Detta är en av fördelarna för de rika eliterna med hög arbetslöshet och stenhård konkurrens om de försörjningsmöjligheter som erbjuds. Eliterna har inga svårigheter att skaffa fram soldater att offra sin hälsa och sina liv för deras privata ekonomiska intressen.

The various studies apparently didn’t consider the effects of multiple combat tours, though psychiatrists agree that the greater people’s exposure to combat, generally the higher their risk of suffering mental illness.
………..
That survey echoed statistics collected by the San Diego Veterans Affairs Healthcare System. The system has found that about 33 percent of Iraq and Afghanistan veterans suffer from schizophrenia, depression and post-traumatic stress disorder.

USA får allt större problem att rekrytera soldater till sina orättfärdiga krig i Mellersta Östern så numer drogar man alltså soldaterna för att hålla dem på benen och kunna sända tillbaka dem till Irak och Afghanistan.

Hammer, a psychiatrist, is responsible for the Marine Corps’ mental-health programs during this deployment rotation. He confirmed that Marines with post-traumatic stress disorder and combat stress are returning to Iraq, though he would not say how many.

Det medicinindustriella komplexet har fått ytterligare en inkomstbringande avsättning för sina produkter. Det är känt att Vietnamsoldaterna ofta rökte hasch och bedövade sig med andra narkotiska preparat för att stå ut. Nu får soldaterna istället läkarförskrivna antidepressiva mediciner, SSRI.

Besides bringing antibiotics and painkillers, military personnel nationwide are heading back to Iraq with a cache of antidepressant and anti-anxiety medications.
……………
The psychotropic drugs are a bow to a little-discussed truth fraught with implications: Mentally ill service members are being returned to combat.
…………..
Robinson said three Army doctors have told him about being pressured by their commanders not to identify mental conditions that would prevent personnel from being deployed.
“They are being told to diagnose combat-stress reaction instead of PTSD,” he said. “That does two things: It keeps the troops deployable and it makes it hard for them to collect disability claims once they get out of the military.”
……………
Between 1999 and 2004, disability payments to veterans with post-traumatic stress disorder rose to $4.3 billion from $1.7 billion nationwide, according to a report by the Department of Veterans Affairs’ inspector general.

Men det för ju alltid något gott med sig, som alla krig! Man får tillfällen att studera dessa mediciners verkningar på stora grupper under stark stress, bra för vetenskapen alltså.

Friedman said that with time, “one of the things we are going to find out is how well people function who might have been on medication (during combat). This is a very important question and has all kinds of implications.

“But remember, they are all volunteers. This isn’t Vietnam, where people were drafted and sent to fight. Think of the ethical questions that would arise from sending draftees back to war on medications.”

Men det här rör ju inte oss i Sverige – i alla fall bara lite än så länge, bara tre döda svenskar hittills, så

GLAD MIDSOMMAR!

Länk:
sandiego.com/. By the Union Tribune