Det luktar illa om massmedias sätt att använda katastrofer som drabbar svenskar utomlands för att smutskasta regeringen och som en del i en ful valkampanj.

Nu har UD arbetat med att få hem svenskarna som blev fast i Libanon i samband med Israels attack, och klarat uppgiften tämligen väl med tanke på omständigheterna, och vad försöker vissa massmedia åstadkomma? Jo en ny UD-skandal: UD är för långsamma, UD arbetar ineffektivt etc.

Samma massmedia som återkommande gnäller om att svenska staten inte överlåter ansvaret för individernas liv på individerna själva, här hemma i Sverige, och att välfärden och tryggheten för de utsatta i samhället kostar för mycket, kräver ständigt att svenska staten (alltså vi skattebetalare) ska ha och ta det fulla ansvaret för varenda svensk som reser utomlands på sin semester, var denne än befinner sig på jordklotet. När det gäller att värna om en tämligen välbärgad medelklass, den som har råd att resa runt världen, då får det kosta hur mycket skattepengar som helst att säkra dennas trygghet och välfärd tydligen. Den ska inte behöva ta något ansvar för sina egna handlingar och sin egen säkerhet.

Länkar:
Expressen
Expressen
Expressen
Aftonbladet