Nu lägger jag in en länk till Democracy Now här på bloggen, under rubriken ”Länkar övrigt”. Det är TV-stationen som berättar det vi inte får veta genom andra TV-kanaler och därmed sällan får höra om här i Sverige. Det fina med kanalens sändningar är att de är lättillgängliga även för alla oss som har sämsta tänkbara bredband. Den snurrar en nerladdning en stund, men sedan löper programmet utan avbrott. (När Democracy Now kan, varför kan inte Svt?)

Den här nyhetssändningen handlar om G 20, syftet med mötet, och om demonstrationerna mot detsamma samt om hur urbefolkningar behandlas och vad de protesterar mot. Dessutom handlar den om hur säkerhetssystemet runt mötet ser ut.

Det är inte utan att man känner sig alltmer övertygad om att vi redan lever i en rent fascistisk tid, velourfascism som jag brukar kalla den, eftersom den går ut på att få folk att tro att de lever i en demokrati, alltmedan de politiker vi väljer inte är något annat än betalda marionetter styrda av de stora, giriga och totalt asociala multinationella företagen.

Det ska bli intressant att se om de som demonstrerar mot G 20 i Toronto kommer att råka ut för samma behandling som demonstranterna i Köpenhamn i vintras.

/Kerstin

Länkar för mer läsning om närliggande ämnen:
- Wall Street Reform: Politicians Lie, Media Applauds, America Suffers, Huffington Post
- EU Today, US Tomorrow. Europe’s Fiscal Dystopia: The New Austerity Road, M Hudson, counterpunch.org
- Europe Chooses Depression, Strangulation Economics, M Whitney, counterpunch.org
- Policy Conflicts Seen as Obama Arrives in Toronto, New York Times
- Intimidating Supporters of Palestine. US Fear Factory Kills Free Speech, Y Ridley, counterpunch.org
- Should we be surprised? The Retail Sales Slump, D Baker, counterpunch.org
- Is the US Next?  Deficit Terrorists Strike England, Ellen Brown, counterpunch.org
- From Union Carbide to Exxon to BP. What Bhopal Started, P Sainath, counterpunch org