Littorin avgår. Ska vi tro tidningar och media, ja honom själv, så beror det på att han drabbats av självinsikten att han inte är stålmannen. Det har vi andra vetat hela tiden. Stålmannen hade exempelvis en helt annan målsättning än Littorin.

Så här säger killen i sitt tillkännagivande:

Jag har gått igenom djupa depressioner och jag har tagit professionell hjälp för att ta mig ur dem. Det finns många olika skäl till att jag fattat det här beslutet, och ett av dem är att när det står klart att tvisten med min fru kommer fortsätta och därmed det mediala trycket på annat än politiken kommer att fortgå då orkar inte jag. 1)

Man kan visserligen förstå att mannen har drabbats av depressioner, det förväntar sig varje anständig människa av den som utsätter andra för sådana livstragedier som Littorin förorsakat. Hans politiska gärning har varit förskräcklig för många sjuka och arbetslösa människor i landet.

Men – jag ska vara ärlig – jag tror inte alls att han avgår på grund av självinsikt eller av ren omtanke om sina barn. Jag har inga belägg, bara min tro vad gäller den saken. Jag vet dock vad professionell hjälp mot depressioner kan innebära och resultera i. Vad jag verkligen tror i saken ska jag emellertid inte skriva här, eftersom det som sagt bara är min tro. Vi får väl se framöver vad som kanske kryper fram.

Sedan är det givetvis också så att media kan bete sig otroligt svinigt mot människor och att det är fördömvärt när så sker, men var har journalister frossat i Littorins privatliv? Jag visste inte att han var frånskild, låg i fejd md f.d. frun om vårdnaden av barnen eller ens att han hade tre barn. Än mindre visste jag vad dessa barn heter. Jag visste inte heller att han hade legat på sjukhus för vad som verkar ha varit hjärtbesvär eller att han varit deprimerad (kunde väl ha gått till AF, där kan man bota sådant med speciellt förnedrande slavprogram, där kunde han ha blivit frisk direkt genom att lära sig skriva CV:n ex.). Jag har inte sett något om allt detta tidigare i de där efterhängsna och otrevliga media Littorin hänvisar till, så tipsa mig var jag kan finna skriverier i media om hans privatliv. Eller har journalister bara jagat honom och hans familj av ren illvilja, menar han?

Läser dessutom i AB att f.d. frun har stämt honom för att han, enligt henne, inte betalat vederbörligt underhåll för barnen (vilket är första gången jag läser något om hans privatliv). Ska vi acceptera att hon ljuger, att hon stämmer honom för något han inte har gjort och som borde vara väldigt lätt att motbevisa? 2)

Nå, egentligen intresserar detta mig inte. Jag struntar i hans privatliv men är mycket upprörd över vad han har gjort som politiker och önskar honom ett bättre liv som icke-politiker där han dessutom och förhoppningsvis inte kan ställa till lika mycket elände för andra människor. Jag tycker dock inte ett dugg synd om grabben. ”Somliga”, sade min pappa, ”straffar Gud omedelbart, andra först efter döden”. De flesta herrar av hans kaliber brukar inte straffas under sin livstid varför de torde undgå straff helt.

Sedan är det förstås så att ingenting kommer att bli bättre för att Littorin avgår. Det kommer inte att ändra moderaternas inhumana politik ett dugg. Billström är ju inte precis någon modern jesusgestalt han heller och har dessutom inte heller samma agenda som Stålmannen.

/Kerstin

Länkar:
1) Jag är ingen stålman, S-O Littorin, AB
2) Förhandlingarna om barnen bröt samman, AB
Tillagda länkar 8/7 kl 13.45
- Här tar det slut. Aftonbladet frågar ut ministern om ett påstått brott – då väljer han att avgå, AB
- Han valde att hoppa av istället för att berätta sanningen, AB
Tillagd länk 12/7:
-Medierna, politikerdrev och provokatör, SR
(Innehåll: Kritik av påståenden om journalistdrev mot Littorin.)