Bit för bit, och på ett mycket försåtligt sätt, attackerar alliansen, och framför allt moderaterna, facken. Tillsammantagna blir deras förslag på det här området förödande för vanliga löntagare.

Nu, läser jag i dagens GP, föreslår man moderaterna att man ska kunna få F-skattesedel även om man bara har en enda arbetsgivare. Det kanske kan låta bra, med mindre regleringar och så och att fler får möjligheten att bli egna företagare, men i verkligheten handlar det om att möjliggöra för större arbetsgivare att kräva att folk, som arbetar hos dem, har F-skattesedel. Det innebär att företagen inte behöver anställa människor. Istället kan de köpa arbete av ”egna företagare”, som inte omfattas av de arbetsrättsliga lagarna, eftersom dessa inte gäller för egna företagare.

Man kan säga att Reinfeldt, och de nya moderaterna, verkligen behärskar konsten att luras utan att ljuga. Får man igenom de lagar som föreslås, ökade avgifter till facken, borttagande av avdragsrätten för dessa, högre A-kasseavgifter, minskad utdelning från A-kassa i fall av arbetslöshet, och det här förslaget om ”utökad rätt till F-skattesedel”, ja då behöver man inte angripa arbetsrättslagarna direkt. Då kan man se ljuv och mystomtig ut och hävda att man inte alls vill avskaffa de fackliga rättigheterna, trots att det är exakt detta man gör, men på många små och försåtligt iordningställda bakvägar.