Reinfeldt deklararer nu att moderaterna vill bygga ut kärnkraften, ja det vill Maud Olofsson också – inte underligt att centern sålde ut sina tidningar lagom till årets valrörelse..

Reinfeldts timing verkar inte lysande, men å andra sidan har han ju massmedia med sig så majoriteten av svenska folket vet förmodligen inte att vi just haft ett tillbud, i kärnkraftverket i Forsmark, som är det allvarligaste vi någonsin har haft. Så nära en härdsmälta har inget av våra kärnkraftverk varit tidigare.

Hade det inte varit val snart, och hade man inte haft massmedia som till varje pris vill hjälpa fram alliansen till seger, hade vi sannolikt fått veta mycket mer om detta ”tillbud”. Då hade ingen i Sverige boende idag svävat i okunnighet om hur illa det faktiskt var, eller om att vi just nu har fyra kärnkraftverk avställda på grund av att de misstänks lida av samma brister vad gäller säkerheten som man kunde konstatera i Forsmark.

Men Reinfeldt ser inga problem. Han vill ha fler kärnkraftverk. Lite underligt tycker man, när det gäller en person som leder ett parti som normalt är så oerhört noga med att vi inte ska lasta över något på kommande generationer, inte ska lämna några problem efter oss, i synnerhet som vi fortfarande inte vet hur vi ska förvara avfallet på ett helt säkert sätt. Förstår han inte alls hur många generationer som kommer att få slita med den ”smuts” vi producerar i dagens kärnkraftverk?