Det allra dystraste med den folkpartistiska dataintrångsskandalen är att det (trots att det ser tråkigt ut för folkpartiet just nu,) är de borgerliga som tjänar på denna på längre sikt, hur det än går i årets val.

Samtliga massmedia, och de borgerliga partierna, har under många år verkat för att arbeta upp samma politikerförakt i Sverige som vi ser i USA. Ett sådant öppnar för väljarstöd för alltfler privata lösningar på samhälleliga frågor och behov. Det i sin tur ökar de ekonomiska eliternas makt, och de rikaste, på bekostnad av vanliga genomsnittliga väljares (majoritetens), makt och möjligheter att påverka samhället och samhällssutvecklingen.

Tillägg kl 16.55: I det nya numret av nättidskriften Alba, som denna blogg är en del av, kan man läsa en lite längre recension (skriven av mig) av boken Åtta år med Reinfeldt…, som jag skrivit lite om tidigare här på bloggen.