Jodenius berättade i Agenda i kväll om hur det gick till, åtminstone delar av händelseförloppet, när folkpartiet utnyttjade den information han fick fram genom sitt dataintrång. Han erkände också att han inte hade förstått vilken allvarlig handling hans intrång faktiskt var. Detta visar att 24-åringar inte alltid förstår vad de gör, fast många av dem (inte minst bland bloggare) gärna framställer sig själva som, och tror sig vara otroligt smarta och kunniga. (Det trodde jag också om mig själv när jag var 24, måste jag väl erkänna, idag vet jag bättre, nämligen att det var mycket jag varken kunde, insåg eller begrep då för snart 40 år sedan.)

Ytterligare en liten detalj kom fram i Jodenius berättelse, nämligen att Jakobsson hade försökt muta honom till tystnad: ”Du får ett bra jobb, om du inte berättar allting alltså” – ungefär. Inte nog med det, Jakobsson bad Jodenius att ta på sig hela skulden i en TT-intervju, att agera ensam syndabock således. Detta är försök att undanhålla fakta i rättssak och om jag inte har helt fel är även det en brottslig handling, liksom mutor och hot. Bådadera förefaller ha legat bakom Jakobssons löfte. Jodenius skulle nämligen förlora (sparkas från) det där utlovade jobbet om han pratade, enligt vad han berättade.

Snygg gosse den där Jakobsson och vilken tur att ingen annan inom folkparitet (ja, än de där två som redan utpekats inom partiet förstås,) eller inom alliansen kände till den information som Jodenius plockade fram ur SAP-net.

Folkpartiet ville vidare skicka bort Jodenius en tid – för att inte mer skulle komma fram före valet anar man. Jodenius själv var snäll och menade att det kunde ju ha varit ren omsorg om hans välbefinnande – fan trot.