Nedanstående videofilmer ger den bästa och klaraste lektion i nationalekonomi jag någonsin har sett. Se filmerna. De handlar om Australien och även om Sveriges historia inte är exakt densamma som Australiens så spelar det ingen roll. Principen som Jeremy Lee förklarar gäller generellt.

Vad Jeremy Lee förklarar här är det enkla faktum att vad ett land har råd med är vad dess naturtillgångar och tillgång på arbetskraft tillåter – och konstigare än så är det inte – förrän landet domineras av privata banker och privata ekonomiska intressen eller ännu värre, sålt ut vad det har av naturresurser till megastora multinationella företag (som dessutom domineras och kontrolleras av de megastora bankerna), då det förvandlas till ett låneslavande land utan självbestämmande. Just det är vad som händer med Sverige just nu, i spåren av privatiseringarna. I det avseendet liknar dagens Sverige Australien.

Vill man förstå hur bankerna, framför allt de megastora amerikanska bankerna, lurar och förslavar oss ska man absolut se de här filmerna.

Varsågoda, och tack  StAn och Koalition för Penningreform för tipset

Social Credit – Jeremy Lee discusses financial reform in Australia – Part 1

Social Credit – Jeremy Lee discusses financial reform in Australia – Part 2

Social Credit – Jeremy Lee discusses financial reform in Australia – Part 3

Social Credit – Jeremy Lee discusses financial reform in Australia – Part 4

Social Credit – Jeremy Lee discusses financial reform in Australia – Part 5

Social Credit – Jeremy Lee discusses financial reform in Australia – Part 6

De finns ingen större slöseri än arbetslöshet, sade Ernst Wigfors

När Tage Erlander avgick fick han frågan om vad som oroade honom mest inför framtiden: ”De multinationella företagen”, svarade han. Det var lika framsynt som Eisenhowers omtalade varning för det militärindustriella komplexet.

På sidan där dessa filmer lagts ut avslutas raden av filmer med en pampig inspelning av ”Walzing Matilda”  Jag har däremot ingen anledning att avsluta med ”Du gamla du fria”, eftersom vi numer inte är ett dugg fria och eftersom våra politiker har avsagt oss allt vad demokrati heter. Jag gissar att i den nya grundlagen, som ska beslutas igen om någon månad, så har passusen om att ”All makt utgår från folket” försvunnit.

/Kerstin

Länk:
- Nations MUST print their own money!! Anticorruption Society

Läs också:
- More Tentacles Surface at rightwing Front Group. The Koch Empire and Americans for Prosperity, P Martens, counterpunch.org