Här har vi under flera veckor hört att Irland inte vill ta emot ekonomiskt stöd utan att man vill klara krisen själva och efter eget huvud.1) Sedan får vi veta att EU skickat över folk att prata med irländarna, 2) och att andra länder (ska vi gissa på bl.a. Tyskland,) anser att Irland måste ta emot ekonomisk hjälp så att smittan inte sprider sig.

Så idag får vi höra en irländsk minister säga att Irlands regering ”ber om ekonomiskt stöd” – för att rädda bankerna! 3) Och kan man tänka sig, EU och Världsbanken säger Ja.4)

Jag är beredd att sätta 10 mot 1 på att de som bestämmer i EU har  tvingat Irland att ta emot detta stöd. För det handlar ju inte om stöd för Irland egentligen, utan om viktigare banker än Irlands och samtidigt om att nu ska irländarna tryckas ner i skorna, få det avsevärt mycket sämre, på alla sätt och vis, villkor följer stödet förstås: Skära ner i offentlig sektor, ännu högre arbetslöshet etc. Men bankerna, framför allt andra europeiska banker, ska räddas.

Snygg politik de för åt oss, de där som bestämmer i EU, en politik som inte ens låter något sippra ner till de vanliga oxarna längre, utan all rikedom och välfärd bara forsar uppåt i hierarkierna, till de ekonomiska och politiska eliterna.

Nedsippringsteorin förefaller i alla fall kapitalt och slutgiltigt falsifierad, eller borde i alla fall vara det. Men inom nationalekonomin gäller ju andra regler än inom vetenskapen, så säker kan man ju inte vara.

/Kerstin

PS: Får de bara in oss också i EMU-samarbetet så är det snart vår tur att släggas ner i skosulorna. Det skulle passa Moderaterna som handen i handsken. Jösses så eländigt många fler människor skulle få det och så glad Reinfeldt, m.fl. skulle bli då.

PS2: De gör det överallt, de där som ligger politiskt i den nya mitten, som alla talar om och som Mona Sahlin m.fl. socialdemokrater så gärna vill ligga intill, river 1900-talets välfärdsystem, av girighet och makthunger. De rikas knähundar får nämligen oxfilé.
–  The Billionaires Want More, More, More, Sen. Bernie Sanders, U.S., Huffington Post

/DS

Länkar:4
1) Irland lägger fram egen krisplan.
2) EU och IMF undersöker Irlands statsfinanser, Ekot
3) Irland tänker ansöka om krishjälp
4) EU säger Ja till irländskt räddnignspaket. Ekot