Just nu är det mesta så eländigt att jag egentligen inte orkar blogga om det ens.

Mycket tyder på att inom några decennier kommer vi att ha en enda ekonomisk stormakt i Europa, Tyskland, omgivet av ett antal fattiga och utsugna randstater, alla övriga EU-länder.

EU må påstås vara ett fredsprojekt men i huvudsak är det ett de stora företagens och bankernas säkerhets- och roffarprojekt och ett projekt för att rulla tillbaka all välfärd i Europa. Först var det Island (fast Island inte är med i EU förstås), så Lettland och Grekland och nu Irland och sen…..

Så här skriver Mike Whitney, ekonomiskribent i Counterpunch om saken:

”Ireland’s teetering government will announce plans on Wednesday to cut welfare spending sharply and raise taxes to help pay for the country’s catastrophic banking crisis and meet the terms of an international bailout…….
This is a black day for Ireland. The Irish people will now face a decade or more of grinding poverty and depression thanks to their venal leaders. As soon as the ink dries on the IMF loans, the second occupation of Ireland will begin, only this time there won’t be armored cars and Paramilitaries in fatigues, but nerdy-looking bureaucrats trained in the art of spreading misery. In fact, the loans haven’t even been signed yet, and already IMF officials are urging the government to cut jobless benefits and the minimum wage. They’re literally champing at the bit. They just can’t wait to get their hands on the budget and start slashing away.
And don’t believe the hype about European unity or saving Ireland. My ass. This is about bailing out the banks. The bondholders get a free ride while workers get kicked to the curb. Here’s a clip from the Financial Times that spells it out in black and white:

”According to data compiled by the Bank of International Settlements, the three largest creditors to the Irish economy at the end of June…were Germany to the tune of €109bn, the UK at €100bn and France at €40bn. These sums amount to 2 per cent of France’s gross domestic product, 4.5 per cent of Germany’s GDP, and 7 per cent of British GDP.”

See? Another bank bailout. Ireland is being asked to cut to social services, slash wages, renegotiate contracts, and dismantle the welfare state so that undercapitalized banks in France and Germany can get their pound of flesh. But, why? They’re the ones who bought the bonds. No one put a gun to their head. They knew they could lose money if Irish banks went south. That’s the risk they took. ”You pays your money, and you takes your chances.”
Right? That’s how capitalism works. Not any more, it doesn’t. 1)

IMF behärskas i praktiken av USA, våra svenska borgerliga (inkl. S) politikers idealstat.

Och här hemma tycks nästan halva befolkningen önska sig tillbaka till det samhälle Sverige var kring förra sekelskiftet och i praktiken vara avundsjuka på de länder som får se sin välfärd totalt nerriven på rekordtid. Nu, får vi nämligen veta, har folk betydligt större förtroende för Fredrik Reinfeldt än för Mona Sahlin. 2) Har man läst Reinfeldts bok om det sovande folket och vet vad han har åstadkommit under sina fyra år vi makten då måste man dra slutsatsen att halva svenska folket hyser en oändlig längtan tillbaka till det Fattigsverige som deras mor- och farföräldrar levde i.
Men nej, de flesta är bara lurade, indoktrinerade och förstår eller vet inte vad som händer för ingen berättar. Massivt borgerliga media, de enda vi har numer, låtsas konsekvent som om något annat sker än det som faktiskt sker.

I USA når man så ständigt nya höjder vad gäller lurendrejeri och inhumanitet. Så här skriver P C Roberts om det totala intellektuella och moraliska haveri som är USA:s, om fallet med den torterade Khadr och hans erkännanden:

Despite this and other evidence that Khadr was coerced by torture into agreeing that he killed a U.S. soldier during a military firefight that left Khadr all but dead, U.S. military judge Col. Patrick Parrish ruled that Khadr’s “confession” had been freely given and could be used to convict him in court.
The charge against Khadr is an invention. We don’t know whether Khadr was a combatant or just happened to be in the place where the American attack took place. Khadr is accused of “murder in violation of the laws of war.” Such a crime does not exist. Soldiers who are enemy combatants are not tried for killing one another. As the Americans had pulled Khadr’s “crime” out of a hat, they definitely needed a guilty plea. Shortly before the “trial,” the Americans told Khadr that if he did not plead guilty and escaped conviction, they would hold him indefinitely in a torture prison as an enemy combatant.
This is the behavior of Nazi Germany. When German courts freed Nazi victims from false charges, the Gestapo simply picked up the cleared defendants when they left the court house and sent them to camps or prisons. 3)

Gestapofasoner här som i USA dessutom
Även i Sverige ser vi numer Gestapofasoner, säkerligen utlärda av amerikansk expertis till den svenska polisen, när denna stormade dörrarna till ett antal helt oskyldiga människors lägenheter, ja de var ursprungligen palestinier förstås, inte människor enligt dagens rasism, antiislamismen.

Radioprogrammet Konflikt tog upp de här fallet på ett mycket förtjänstfullt sätt. 4) Men vilka svenskar lyssnar på det? Det finns ju musikprogram att lyssna på istället. Intressant att höra dock, för oss som lyssnade, hur de svenska gestapodrängarna öppnade alla fönster och satte de överfallna att frysa medan de sökte igenom lägenheterna, exempelvis, samt hur de hotade ett barn med vapen när det ville hämta en filt att lägga om sig och de övriga som frös under fönstren. De skulle frysa, det var en del av behandlingen tydligen. En av männen släpptes dessutom utan att ha medel att ta sig hem. Då han frågade polisen om han kunde få en spårvagnsbiljett fick han höra att det där var hans problem. Någon hemresa bestod de honom inte, trots att han var helt oskyldig.

Det har varit många terroristhot runtom i Västvärlden den senaste månaden, ja som aldrig resulterat i några terrordåd, och kan man tänka sig, NATO hade möte i Lissabon för någon vecka sedan, för att lägga upp strategin i kriget mot terrorismen – vilket fantastiskt sammanträffande. 5)

Lyssnade också på Anders Fogh Rasmussen, NATO:s danske generalsekreterare, på lördagsintervjun i P1 och – stor överraskning, NATO, under vars befäl den svenska styrkan i Afghanistan står, var i Afghanistan på inbjudan från Karzai – sade han. Sverige krigar alltså, enligt Rasmussen, och därmed NATO, för en sida i ett inbördeskrig, och på den sida vars ledare fått sin position genom valfusk. Man krigar alltså i själva verket för Karzai, en av världens mest korrupta figurer.
Fast visst ja, Sverige är i Afghanistan på inbjudan av FN – påstår ju våra politiker (vilket inte lär vara riktigt korrekt) och för att befria kvinnorna. Intressant dock att höra att Rasmussen har en annan åsikt om på vems uppdrag man krigar i Afghanistan.

Något tyder på att våra svenska politiker ljuger för oss.

Ovanpå allt detta har Mona Sahlin övergett den politik hon gick till val på och stödjer nu istället Björklund vad gäller betygen. Ännu ett exempel på hennes totala opålitlighet.

Stoppa världen – jag vill kliva av.

/Kerstin

Länkar:
1) ”Tell the EU and IMF to Shove It!” Memo to Ireland, Mike Whitney, counterpunch.org
- Fel väg ur krisen, Stellan Hermansson, AB
2) Har svenska folket blivit borgerligt? Ulf Bjereld
3) Blinding Hypocrisy. Insouciant Americans, Paul Craig Roberts, counterpunch.org
4) Konflikt, p1
5) Encircling Russia, Targeting China. NATO’S True Role in US Grand Strategy, Diana Johnstone, counterpunch.org
6) Lördagsintervjun med Rasmussen, P1
- The Chains of Capital are Only as Strong as the Weakest Link. Ireland and the House of Cards, Harry Browne, counterpunch.org
- When the Cure is Worse Than the Disease. Ireland’s Suicide Pact with the EU, Mike Whitney, counterpunch.org
- Who Wins? Michael Hudson
- Schemes of the Rich and Greedy, Michael Hudson
- Återuppstånden eurokris, E 24 analys
- Dags att rycka snuttefilten, E 24