Vi befinner oss nu, för första gången på 80 år, i en position där all makt ligger samlad hos kapitalet och dess lakejer. Idag sitter den lagstiftande, den dömande (våra domarkår är i hög grad konservativ), den tredje statsmakten (massmedia, som ägs av borgerliga kapitalister) och den ekonomiska makten (näringslivet), på samma tron och kramar varandra. Jag tror inte att en majoritet av väljarna hade räknat med detta, i synnerhet inte de som kastade bort sina röster på de småpartier som inte kom in i riksdagen och som just möjliggjorde för alliansen att få majoritet där.

Detta innebär att vi nu har bushismen och delvis även en putimism i högsätet. Vi har en regering som består av människoföraktande lögnare och bedragare, skattefuskare och fifflare och den sätter omedelbart igång med att riva Sverige och driva Sverige in i allvarliga ekonomiska kriser – vi som är äldre och mer erfarna har sett det förr.

Denna regering börjar med att hota Public Service (underförstått: ni får tre år på er att bli följsamma, för sedan ska vi bestämma om ert fortsatta öde, ett år före nästa val, som vi ska vinna det också – ingen allvarlig kritik av den här regeringen alltså – så ni vet det bara)
– fortsätter med att bryta sina löften till väljarna (den där tusenlappen i plånboken åt varje löntagare – ha gick ni på den enkla)
– går vidare med ordentliga råsopar mot facken, för att knäcka dem, och de mest utsatta människorna i landet, de arbetslösa, de sjuka och de av andra orsaker utslagna (ner i skiten med er bara – det är där ni i pöbeln hör hemma)
– och slutligen ökar den på arbetslösheten i ett par penndrag (genom att lägga ner ett antal institutioner och avsluta en massa åtgärder som har varit ägnade att hjälpa och stödja utsatta människor)

För att stöjda den nya regeringen beslutar riksbanken (som också är konservativ förstås) idag att höja räntan, vilket fungerar avkylande på investeringarna och därmed minskar antalet arbetstillfällen. Den anser sig numer, hörde vi på middagsekot, ha ännu en uppgift vid sidan om att hålla inflationen nere, som varit dess uppgift hittills, nämligen att ingripa om bostadsmarknaden blir vad den anser överhettad. (När beslutade regeringen om denna nya målsättning för riksbanken, och varför har massmedia inte rapporterat om detta beslut).

Hur allt detta kommer att inverka på konsumtionen inser förstås alla. Den kommer att minska – med effekten att förmodligen många, framför allt småföretagare, kommer att gå omkull.

En rivstart för rivning av Sverige med andra ord, precis som den förra borgerliga regeringen.

Länkar:
Knuff: Fler bloggar om A-kassan
ourcomments.org, det blev inte fler jobb i Tyskland pga sänkt a-kassa

PS: Om det blir tyst på Motvallsbloggen en tid efter den aviserade stormen, så beror det på att vi förlorat elen igen.

Protestera mot förändringarna av A-kassan -klicka och skriv på