När regeringen går ut med smuts om motståndaren så fort den själv anklagas, eller smutskastas (se inlägget nedan), då är det Bushs taktik man tar till, då är det de amerikanska konsulternas inflytande man anar.

Nu är det ju så att det här kan fungera i USA, där de mer objektiva nyhetskanalerna inte har så stor publik och det tokreligiösa TV-bolaget Fox News dominerar totalt. I det läget fungerar det att låta Fox News servera motattacker.

I Sverige, där vi har en Public Service, som åtminstone tills den nya psykopatregeringen tillträdde, var relativt självständig i förhållande till regeringen och den ekonomiska makten, går det inte lika bra. Det är förstås detta den här regeringen vill ändra på. Kan man inte privatisera Public Service totalt så kanske man i alla fall kan göra det så smalt att det tappar de allra flesta lyssnare och tittare. Då kan man sedan använda de privata kanalerna till att föra ut sådana här motattacker på ett mycket effektivare sätt. Då får man snart sin egen ”Fox News” i Sverige och då fungerar den här amerikanska propagandataktiken förhoppningsvis, ur regeringens synpunkt, lika effektivt som Fox News gör i USA.

Det ska bli intressant att se hur spaka journalisterna på Public Service har blivit, eller blir, av det hot som regeringen redan uttalat mot dem.

Protestera mot förändringarna av A-kassan -klicka och skriv på