Nu börjar fallet Julian Assange verka helskumt. Två unga kvinnor går till polisen en fredageftermiddag och frågar om det som Assange utsatte dem för var våldtäkt, eller sexuellt ofredande kanske.

Om en kvinna behöver fråga om en sådan sak så tyder det ju under alla omständigheter på att det inte handlade om någon grov eller våldsam våldtäkt precis. Jag föreställer mig att man som kvinna inte tvekar i sådana fall.

Jourhavande åklagare beslutar att Assange ska anhållas misstänkt för våldtäkt. På måndagen anser ordinarie åklagare att det inte var våldtäkt och anhållandeordern hävs. Så beslutar en tredje åklagare, Marianne Ny, vid en överprövning, att Assange är misstänkt för våldtäkt av båda kvinnorna och att han ska anhållas.

Assange försvinner. Då låter man interpol efterlysa honom i hela världen. Nu börjar fallet se ut som mycket grov våldäkt, ja till och med som rena mordförsöken.

Assange går till slut till polisen i England (idag) och där kvarhålls han för utredande om han ska utlämnas till Sverige. Assange, som vet hur mycket svenska politiker spelar under täcket med USA, säger att han inte vill till Sverige. Det förstår man  ju.

Ingen enda människa tror att man satt igång allt detta hallå på grund av något som ”offren” inte ens visste om det var  sexuellt ofredande eller möjligen våldtäkt.

Hela historien stinker, och allt värre!

/Kerstin

Länk till tidigare Motvallsinlägg om saken:
- Hur sjukt är det svenska rättsväsendet? Assangefallet kontra fallet Lindberg

Andra som skriver om fallet:
- Här skriver Assange själv om gripandet, Kildén & Åsman
- Försöker Sveriges regering fånga Assange åt USA? Homo Politicus
- Assange i brittiskt häkte – vill inte utlämnas till Sverige, Svensson
- Assange, såpa i tre akter, Jinge
- Assange, fortsatt häktad, Jinge

Jag rekommenderar också:
- Hillary the Identity Thief. The US Government’s Frontal Assault on Freedom, Paul Craig Roberts, counterpunch.org
- How the Government and Its Press Flacks Collude in Lies, What the Wiki-Saga Teaches Us, Paul Craig Roberts, counterpunch.org
- Same Old Imperious U.S. Diplomats, Wikileaks Comes to Latin America
Nikolas Kozloff, counterpunch.org
- America’s Wake-Up Call, Wikileaks and the New Global Order, Jonathan Cook, counterpunch.org