Läser i aftonbladet idag att:

Jobben-höjningen av a-kasseavgiften och sänkningen av ersättningen blev en het politisk fråga först efter valet. Arbetslivsminister Sven Otto Littorin (m) har löpt gatlopp mellan tv-soffor och möten med uppretade fackrepresentanter. Men beslutet att ändra a-kassan ligger fast.

”Det blev en het fråga först efter valet”! Vadå blev? Vad är det för övernaturliga makter som styr journalisterna så att det bara blir?

Vad jag förstår så är det någon eller några inom massmedia som bestämmer vad som ska skrivas där, inte någon ande som avgör den saken, och massmedia sade nu inte så mycket om det här före valet. Istället var journalister, både i tidningar, radio och TV förblindade, förförda och alldeles överväldigade av ”de nya moderaterna”, så fullkomligt exalterade att de inte nog kunde understryka hur nya moderaterna var och så överförtjusta att de inte brydde sig så värst mycket om att pressa dessa imponerande ”nya moderater” på vad de faktiskt hade i kikaren – mer exakt! Det hade ju inte varit så svårt att göra det med tanke på att moderaterna själva mumlade lite om saken då och då och hade ett valmanifest som man kunde ha pressat dem om så att väljarna hade blivit mer informerade om vad som förestod om alliansen vann valet.

Länk:
Aftonbladet om det försenade ståhejet kring a-kassan

Protestera mot förändringarna av A-kassan – klicka och skriv på