Efter att jag, i en kommentar hos Lena Sommastad, hittat länkarna till nedanstående YouTube-filmer som är ett program som visades på TV för några år sedan, gjort av Dan Josefsson och som jag såg på TV när de sändes, kan jag inte låta bli att lägga ut filmerna här på bloggen. Se dem! Det borde varenda svensk göra och de borde visas på varenda gymnasieskola i ämnet samhällskunskap.

Jag var med medan det hände och förundrades högeligen. Under de år som avhandlas i programmet, på ett pedagogiskt föredömligt sätt, frågade jag mig ständigt om socialdemokraterna inte förstod vad man gjorde. Svaret finns i filmerna och det är: Det gjorde man inte, vilket för mig är obegripligt, därför tror jag att i alla fall ingenjörerna bakom avregleringarna visste precis vad de gjorde, även om de beslutande i regering och riksdag inte gjorde det. Se på minen på en av de ekonomiska ingenjörerna i del 6. Den är avslöjande.

Med de här avregleringarna påbörjade socialdemokraterna grävandet av den grav man ligger i nu, och med försvaret av det man ställde till med fördjupade man graven. Ovanpå detta försökte även socialdemokraterna sedan lägga skulden på svenska folket för vad som hände (inte minst gjorde Mona Sahlin det, i tal efter tal) och slutligen började även socialdemokraterna, i borgarnas anda, kalla de sjuka och arbetslösa för lata fuskare, som regeringen Bildt hade börjat göra, sådana som man måste klämma åt. Nu är bara frågan om partiet självt tänker gräva igen graven över sig också, eller försöka ta sig ur den?

Ovanpå detta gravgrävande  övertygade man svenska folket om det kloka i att gå med i EU, och sedan ratificerade man EU:s  ”grundlag”, Lissabonavtalet, som stadgar att staterna inte får skapa välfärdssamhällen av den gamla svenska modellen, utan att det är storföretagens, finans-och bankvärldens intressen, de megarika eliternas alltså, som går före allt annat, fast man säger att det är inflationsbekämpningen som måste prioriteras men det är, har vi ju sett numer, samma sak. Vanliga människors liv och välfärd är numer inte något som intresserar de flesta av våra politiker.

När nu Alliansen kunnat utnyttja eländet för det  systemskifte man alltid velat ha, där de rikare blir ofantligt mycket rikare, några får det bättre, de som går de rikas ärenden, och resten av befolkningen får klara sig bäst den kan, och somliga får slavarbeta, då är det för sent att göra något åt eländet.

Här kommer Dan Josefssons program Novemberrevolutionen

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

På Dan Josefssons utmärkta hemsida kan man läsa om Korståget mot välfärden. Den svenska elitens våldsamma revolt. Läs artikeln!

Slutligen hoppas jag att alla de som ska vara med och välja nya ledare inom det socialdemokratiska partiet ser, eller har sett det här programmet eller på annat sätt satt sig in hur deras parti lade den grund utifrån vilken det gick att riva allt det socialdemokraterna hade byggt upp under sina år i regeringsställning, innan de gör sina val. Det socialdemokraterna har stått för efter 1990 och framåt har ingenting med partiets ideologi eller tradition att göra. Istället har man stått för en borgerlig politik sedan dess, även om partiet varit lite motsträvigt i några avseenden.

/Kerstin

Länk:
- Vad är ”vänster” i samhällsdebatten? Lena Sommestad
- S måste våga att tygla marknaden, Lena Sommestad, Expressen
- Hur vi berättar historien har betydelse för politiken, Lena Sommestad
- Veckans analys: Falskt vittnesbörd, Anne-Marie Lindgren, Arbetarrörelsens tankesmedja
- Sång om ett tänkbart partiledarbyte, Enn Kokk