Hör på Ekot att Lars Danielsson, som varit tjänstledig från UD under 12 år och som nu har återgått till sin gamla tjänst på UD, varken får lön eller arbetsuppgifter där. Skälet är att Bildt inte har behagat skriva på de papper som skulle ge honom lönen. Lars Danielsson påstås nämligen ha skött tsunamikatastrofen inkompetent och ”Som Göran Perssons högra hand har han en särställning”.

Jag kan inte bedöma hur kompetent eller inkompetent Danielsson var den där olycksaliga annandagen för flera år sedan, men tre saker tycks vara helt klara: 1) han framkallade inte tsunamin och kan inte göras ansvarig för att en massa svenskar befann sig just där just då och även om han hade ingripit mycket kraftfullt på annandagen så hade han inte kunnat återkalla tsunamin eller räddat några människoliv, 2) han har inte begått någon olaglig och åtalbar handling för inkompetens är inte åtalbart samt 3) det är inte heller olagligt, eller ens fördömbart att ha varit den tidigare demokratiskt valde statsministerns högra hand.

Vad är det då man ställer Danielsson till svars för? Jo att han endera ljög eller missminde sig om ett telefonsamtal, eller att han vägrar tala om vad han gjorde den där annandagen. Inte heller detta är olagligt även om det kan ha varit dåligt omdöme och därmed inkompetent.

Men inte ens om Danielsson varit mycket inkompetent i sitt handläggande av tsunamikatastrofens konsekvenser så får man bete sig som Bildt gör här och uppenbarligen med slyngeln Reinfeldts stöd och goda minne. Man får, enligt svensk lag, inte bara hålla inne anställdas lön och inte heller sparka dem utan giltigt skäl, och tills saken är ordnad är man skyldig att betala lön.

Det är bara att konstatera att den här regeringen är precis lika katastrofal som den förra borgerliga regeringen, den som Bildt ledde och som dåvarande moderatyngel i regeringen, och runtomkring denna, hade det dåliga omdömet att kalla för ”den mest kompetenta regeringen genom tiderna”. Denna regering körde Sverige totalt i botten, så illa att 90.000 företag gick omkull och massor av människor kördes ut i arbetslöshet, och så illa att effekterna fortfarande är högst påtaliga. Dessförinnan for Bildt runt världen och orerade om sovjetiska u-båtar inne i Hårsfjärden, de där som senare visade sig vara minkar. Han och övriga moderater har under årtionden ägnat sig åt att förtala Sverige utomlands. Han sitter idag i en regering där partikamrater till honom begått lagbrott, allt från skattesmitning till underlåtenhet att betala TV-licens och hans regeringskamrat Leijonborg ljög dessutom svenska folket rakt upp i ansiktet i samband med folkpartiets dataintrång (som är likställt med inbrott). Högst tvivelaktiga personer, vad gäller ärlighet och hederlighet alltså.

Så har karln mage att hävda att Danielsson är inkompetent, och anser sig ha rätt att strunta i svensk lag av det skälet, genom att hålla inne Danielssons lön.

Vi har uppenbarligen fått rena maffiosos till regering.

Länk:
Ekot om Bildts betéende

Tillägg en timme senare:
Javisst ja, så var det den senaste i raden av bedragare i regeringen:
Odenberg polisanmäls för bedrägeri 2006-11-29. Försvarsministern Mikael Odenberg är polisanmäld för bedrägeri.
Orsak: han märkte taxikvitton för resor mellan bostaden och riksdagshuset som valkretsresor.

Länk:
Odenberg polisanmäls, Dina pengar

Protestera mot förändringarna av A-kassan – klicka och skriv på