Gång på gång läser jag socialdemokratiska alster där författarna efterlyser ”socialdemokratins egen berättelse”. Det får mig att rysa. Vi är inte betjänta av fler berättelser/sagor. De borgerliga förser oss ständigt med sådana och att lägga sagor till grund för röstandet leder inte till det samhälle de flesta av oss vill ha.

Verkligheten ser inte sådan ut att svinaherden får prinsessan och halva kungariket på slutet, även om Alliansen försöker få oss att tro det. Den ser heller inte så ut att bara de superrika får mer pengar, och ännu mer, så investerar de och skapar fler jobb som vi alla blir rika på. De använder pengarna att spekulera med istället och avskedar allt fler för att få aktiekurserna att stiga. De är inte intresserade av långsiktiga investeringar i infrastrukturen och inte heller av att vi alla får nytta av vad samhället producerar och kan leva ekonomiskt och socialt trygga liv. Istället har de som målsättning att skinna de flesta av oss inpå bara skelettet och att tvinga oss att leva under en ständig press och Alliansen är deras hängivna vapendragare och hantlangare.

Vi behöver alltså inga fler sagor utan upplysning, både om nuet och om vår moderna historia, den som borgarna håller på att förfalska till oigenkännlighet.

Socialdemokraterna bör istället återerövra sin ideologi och sitt sanningssökande och föra ut fakta, ta vetenskap och kunskap till hjälp för att klargöra vad som sker nu och vilka konsekvenserna är av den politik som förs.

En som agerar föredömligt i det här avseendet är Marika Lindgren Åsbrink, på sin blogg Storstad. Hennes blogg är full av information och fakta. Även Ilse-Marie på bloggen EttHjärta Rött verkar i denna anda. Goda exempel att ta efter alltså.

Jag hoppas få se en återuppväckt socialdemokrati som återupprättar fakta och som bemöter de borgerliga sagoberättarna med fakta och information.

/Kerstin

Övrig rekommenderad läsning:
- DEN PANTSATTA VÄLFÄRDENS LAND , Mikael Nyberg