Regel om FRA-insyn blev meningslös berättar Ekot idag.

När FRA-lagen skulle röstas igenom blev det en del halabalo i riksdagen och då lovades det och stiftade man en kompletterande lag om att den som blivit avlyssnad skulle få reda på det i efterhand. Det hela skulle vara såååå transparent och juste.

Så får vi idag höra att, se meddela de avlyssnade att de har avlyssnats det går inte alls det, för det här är så hemliga saker så Signalspaningskommittén kan inte följa den här lagen.

– Den lagstiftningen kom ju till lite sent och var ju kanske en eftergift för opinionen, men vi har sett att det finns inga möjligheter för FRA att informera om detta för det är alltid så stark sekretess runt de här frågorna. Därför är den här lagstiftningen obsolet kan man säga, säger Inger René, ordförande i Signalspaningskommittén.
Var då partierna helt fel ute när de gjorde den här överenskommelsen?
– Jag tror att de hade en bra tanke, men det har visat sig att det går inte att uppfylla den här lagparagrafen, säger Inger René. 1)

Nähä, så vad kommer att hända nu? Kommer man att riva upp FRA-lagen och ändra den? Blir Signalspaningskommittén åtalad för lagtrots? Kommer man att avskaffa lagen om att de avlyssnade ska få veta att de varit avlyssnade? Eller struntar man bara i hela saken?

Jag bara undrar, fast det är lite löjligt att undra för vad spelar det här för roll. Vi har ju världens hederligaste, omtänksammaste och mest välmenande regering, politiker och säkerhetspolis. Det har vi ju sett många exempel på.

/Kerstin

Länk:
1) Regel om FRA-insyn blev meningslös, Ekot

Rekommenderas också, apropå Alliansens hederlighet och omstänksamhet:
- Marknadsmyterna faller – en efter en, Ett Hjärta Rött
- En kontraproduktiv utsortering, Ett Hjärta Rött
- Borg predikar sänkta löner och ökade klyftor, Ett Hjärta Rött
- Påminnelse: härifrån kommer din skattesänkning, Storstad
- Allt handlar om boendet, Storstad
- Mer om det borgerliga bidragssamhället, Storstad
- Ond cirkel: ojämlikhet föder ojämlikhet, Storstad