Protesterna i Wisconsin, mot försöken att inskränka fackens rättigheter, sprider sig i USA. Här sympatistrejkar människor i New York.

Även i USA har människor matats med floskler om att vi lever i en helt ny värld nu, en helt ny ekonomi – och trott på lögnerna precis som vi här i Sverige. Överallt i västvärlden pumpas samma propaganda ut, om att ”vi numer inte har råd med……”. Flosklerna stämmer inte i USA och de stämmer inte härhemma heller.

Hur det har sett ut och ser ut i USA nu,  i ekonomiskt hänseende, kan man läsa om här. Det är likadant i Sverige, fast jag just nu inte har de exakta siffrorna för vår del.

Hur eliternas megaljugande började i Sverige, ungefär samtidigt som de började ljuga i USA, kan man läsa om här.

Det är faktiskt otroligt att man kan lura en hel värld på det här sättet. Men behärskar man bara de stora medierna så går det bra. Det insåg och nyttjade redan Göbbels, troligen den första regeringsanställde propagandisten i historien. Sedan dess har propagandisterna i Väst lärt sig att de inte ens behöver avrätta folk med avvikande åsikter, som både Hitler och Stalin gjorde, och som andra mindre kunniga diktatorer har gjort, för i en demokrati räcker det om majoriteten luras. De insiktsfulla minoriteterna kan sedan inte åstadkomma så mycket.

Hur som helst så börjar många vakna nu och inse vad som händer, i alla fall i andra länder och till och med i USA. Det inger visst hopp.

/Kerstin

Länkar:
- Why Americans Need Unions Now More Than Ever, Robert Creamer, Huff.Post
- Grassmanaffären
- Open Class Struggle in Wisconsin, John Reimann, Daily Censored
- Koch Brothers: Clear Right-wing Strategy to go After Labor Unions in the United States, Danny Weil, Daily Censored
- Scott Walker Gets Punked By Journalist Pretending To Be David Koch, Huff-Post
- Greece: General strike turns ugly as corporatists force austerity on the backs of workers, Danny Weil, Daily Censored
- Mer om klyftorna och finanskrisen, Ekonomikommentarer

Rekommenderad läsning:
- Bidragspartiet M och den lilla knähunde, Ett Hjärta Rött
- En socialistisk strategi för Sverige 2011, Jonas Sjöstedt