Här talar Littorin om att de som får ersättning från a-kassan måste räkna in även dagar de går i Ams-åtgärder i sin a-kassetid. Det innebär, säger Ekot, att tiden som de får ersättning från a-kassan kan förkortas väsentligt, från upp emot 600 dagar till max 300 dagar.

Detta, för de arbetslösa, muntra besked presenterar Littorin som en ”rättviseåtgärd”, för det ska inte vara så, säger han, att de som lyckas få ett AMS-jobb ett tag ska behandlas på annat sätt än dem som inte får något sådant. Och Ekot spelar med i borgarcirkusen och påtalar inte att denna presentation av regeringens åtgärd är en omskrivning som gränsar till ren lögn. Tala om propagandafloskler och om att föra männskor bakom ljuset. Tala om usel journalistik dessutom.

Det har nämligen varit så att de som närmat sig slutpunkten för A-kasseersättning har prioriterats vad gäller att få AMS-jobb, just för att de inte skulle behöva utförsäkras. Det här är alltså inte alls någon ”rättviseåtgärd” utan det är en rent förfärande försämring för de allra flesta som är arbetslösa.

Karln borde rodna långt ner i tårna över sin lögnaktighet och över regeringens totalt inhumana politik.

Tillägg 23.55:
Ja, så håller högerregeringen tydligen på att sänka pensionerna också, vilket man kan läsa om på DN-debatt. Den blev illa nog som den blev förra gången den ändrades, och av socialdemokraterna, men nu blir den säkert ännu värre. Ska vi gissa att högerregeringen, innan den här dystert sorgliga perioden är över, kommer att ha höjt pensionsåldern till 67 eller 70 år också – för att skapa fler jobb.

Länk
Littorin i Ekot
DN: M.Johansson om pensionerna