I Metro läser vi idag att det faktiskt var/är något konstigt med Reinfeldts barnflicka och nog verkar det som om han förtigit en del i saken.

När TV i höstas (hösten 2006 alltså) kontrollerade saken hävdade Reinfeldt, enligt Metro, att den serbiska barnflickan/kvinnan man hade haft, hade åkt hem till Serbien. Det gjorde hon visserligen sedan hon fått avslag på sin asylansökan, i september 2005, men hon återvände ganska snart igen och fick då dels bo hos Reinfeldt igen, dels arbete på deltid (1/3 tjänst ung.) i Täby kommun i oktober 2005 (den kommun där Filippa Reinfeldt var kommunalråd,) trots att hon inte hade arbetstillstånd.

Flickan/kvinnan arbetade alltså illegalt som vårdbidräde i Täby flera månader (hon fick slutligen uppehållstillstånd i 2 nov. 2005), samtidigt som hon var inneboende hos Reinfeldt. Fast det förstås, hon hjälpte givetvis inte till med barnen och betalt fick hon säkert inte, i varje fall står det ingenting om detta i Metro, utan man får förstås utgå ifrån att paret Reinfeldt dels inte kände till lagarna inom området, vilka som får arbeta i landet, dels upplät ett rum i sin villa åt henne av rent humanitära skäl.

Reinfeldt själv vill inte uttala sig om saken, för han har redan redogjort för förhållandena säger han, enligt Metro, vid förfrågan.

Den f.d. barnflickan och det sedermera svartarbetande vårdbiträdet, bodde hos Reinfeldts till strax efter valet (2006), då hon enligt egen utsago flyttade. Dock, skriver Metro, är hon fortfarande skriven på Reinfeldts adress, vilket är olagligt eftersom man är skyldig att skriva sig där man faktiskt bor.

Och kan man tänka sig, samma dag som Metro berättar denna för Reinfeldt något besvärande historia vet Aftonbladet att berätta, att ”det finns spår efter vad Danielsson gjorde” den där olycksaliga dagen för flera år sedan. Fast vi får inte heller denna gång veta vilka spår det är.

Man undrar hur många år Danielsson kommer att få fortsätta att fungera som avledningsobjekt varje gång massmedia nosat upp någon för de borgerliga ministrarna obekväm historia. Det här var nu inte första gången.

Det verkar väl dessutom, som om socialdemokraten, han som beskylldes för att ägna sig åt falsk ryktesspridning, borde få upprättelse för allt tyder på att den f.d. barnflickan bodde hos Reinfeldt vid tiden för de där mejlen till några tidningsredaktioner, och enligt barnflickan/kvinnan själv bodde hon alltså hos Reinfeldt ända tills efter valet. Det kanske kan vara svårt att belägga att hon fungerat som ”barnflicka” hela tiden. Att misstanken, om att hon gjorde så, uppstod förefaller i och med den nya informationen i saken i varje fall förståelig.

Länkar:
Danielsson har lämnat spår efter sig,AB
-Reinfeldts barnflicka i Metro
-Reinfeldts barnflicka jobbade illegalt, Metro
-Beviset för att flickan var skriven hos Reinfeldt
-Motvallsbloggen om de famösa mejlen om Reinfeldts barnflicka
-Motvallsbloggen om mejlen
-Om de skandaliserade mejlen igen, Motvallsbloggen