Mystiken tätnar kring Reinfeldts serbiska barnflicka. Metro skrev om henne för omkring en vecka sedan. Reinfeldt vägrade, enligt tidningen, att svara på frågor om henne, och sedan lade sig mörkret över affären. På grund av att det, av en ren tillfällighet, framkom ny information om Danielsson (att man inte hade någon ny information om Danielsson), samma dag som Metros artikel var införd, och eftersom Danielssonaffären var mycket ”hetare” fick vi aldrig klarhet i hur det faktiskt var med Reinfeldts barnflicka.

Barnflickan bodde alltså hos Reinfeldt till efter valet, enligt vad hon hade sagt till Metro, trots att Reinfeldt tidigare sagt att hon åkte hem långt tidigare. Vem av de två ljuger, barnflickan eller Reinfeldt?

Frågan är också exakt när barnflickan flyttade. En nog så viktig fråga att vi får klarhet i. Bodde hon fortfarande kvar hos Reinfeldt när Metro ringde, eller flyttade hon i samband med att Reinfeldts villa blev mer välbevakad efter valet (vilket man kanske kan anta att den blev), och varför flyttade hon just då i så fall, samt vad gjorde hon hemma hos Reinfeldt från oktober 2005 till september 2006? Vilken funktion fyllde hon där, som ställföreträdande syster till hustru Filippa, som soffsmycke, som en inkomstbringande hyersgäst?

Endast om alla oklarheter kring den här frågan reds ut kan Reinfeldt rentvås från misstanken om att vara en lögnare (en misstanke som väcktes i och med Metros artikel), så det borde ligga i hans eget, och i moderata samlingspartiets intresse, att lägga alla korten på bordet i den här frågan.

Länkar:
Motvallsbloggen: Reinfeldt i blåsväder – fram med tsunamibanden igen
Motvallsbloggen: Dags igen – för mobbning av Danielsson alltså