Jag erinrar mig en tid för omkring 20 år sen, då Saddam Hussein gick in i och ockuperade Kuwait. Då fick vi i Väst läsa och höra om hur förfärliga de attackerande irakierna var, hur de slet ut nyfödda babies ur kuvöser och slängde dem på golven att dö bl.a. Givetvis måste Väst, dvs USA, rädda Kuwaitierna från dessa fullständigt barbariska, ja rent monstruösa irakier.

Nu hade Saddam förvisso inte i Kuwait att göra, men den poäng jag vill göra här är att de tårdrypande historier, som gjorde att vi alla förfärades och massor av människor krävde att USA skulle köra ut irakierna ur Kuwait, var uppdiktade av en PR-firma i USA, som betalades av Kuwaitier:

År 1990 ledde H&K (=Hill & Knowlton) fler än tjugo andra amerikanska PR-firmor i en kampanj i samband med uppladdningen inför Kuwaitkriget. Arvodena betalades av ”Citizens for a Free Kuwait”, en organisation finaniserad av de kuwaitiska regeringen. H&K tjänade mer än 10,8 miljarder dollar på sitt arbete.[3]
Center for Media and Democracy, en amerikansk tankesmedja har kallat detta den ”största, utländskt finaniserade kampanj med mål att påverka amerikansk opinion som någonsin har ägt rum”, [3]
En kontroversiell insats i kampanjen var vittnesmålet av den så kallade “Nurse Nayirah” inför den amerikanska kongressen i oktober 1990. Nayirah gav ett falskt vittnesmål om att hon hade sett irakiska soldater mörda spädbarn vid al-Addan-sjukhuset i Kuwait City.[Hill & Knowlton, Wikipedia]

Och vem, av oss som är över  30 minns inte allt tal om Saddams massförstörelsevapen och om hur han planerade att förgöra hela världen? De där massförstörelsevapnen som inte fanns alltså, vilket de styrande i USA hade fullt klart för sig när de lurade i sina medborgare den här skräckhistorien.

Lögner, lögner och åter lögner är vad vi, som är medborgare i de s.k. västerländska demokratierna, ständigt serveras när Västvärlden (läs USA), vill ta kontroll över något område, eller någon stat, med militära medel – genom att bomba och döda alltså. Hur kan människor, som vet hur man lurat oss tidigare köpa den propaganda vi utsätts för idag, om det s.k. ”humanitära bombandet” i Libyen?

Den amerikanske kongressmannen Kucinichs säger, i det tal som kan höras nedan, en del av vikt för dem som intresserar sig för händelserna i Libyen liksom av demokrati:

Congressman Dennis Kucinich’s Address to Congress on the War in Libya 1

Fortsättningen på talet här:
– Congressman Dennis Kucinich’s Address to Congress on the War in Libya – 2
Congressman Dennis Kucinich’s Address to Congress on the War in Libya – 3
– Congressman Dennis Kucinich’s Address to Congress on the War in Libya – 4
– Congressman Dennis Kucinich’s Address to Congress on the War in Libya – 5

I värsta fall ligger det ett mycket fult spel bakom inbördeskriget i Libyen alltså, men kanske även bakom resningarna i både Tunisien och Egypten, eller bara bakom ”lösningarna” på problemet” med protesterna i dessa länder.

Insatsen i Libyen, hur  överflygningsförbudet nu realiseras, tycks bryta mot stadgarna i båda de stora inblandade internationella organisationerna, FN och Nato, och dessutom mot USA:s konstitution. Eventuellt förklarar Kucinich varför vänstern i hög utsträckning ställer upp på bombningarna i Libyen och på avstättandet av Ghadafi.

En Läsning av artikeln Understanding the war in Libya (1/3) ( på www.michelcollon, Tack StAn för länken) ger mer information om vad som hänt och händer i Libyen. Alla som är intresserade av området eller som har en uttalad åsikt om överflygningsförbudszonen över Libyen bör läsa den här artikeln. Om bara så mycket som 30% av de uppgifter vi får där är korrekta, och det har man anledning att tro, så är vi vanliga människor grundlurade ännu en gång, inte bara om orsaken till Natos ingripande i Libyen utan också om upphovet till den s.k. proteströrelsen där.

Slutligen: Det hedrar S att man nu vill dra tillbaka våra JAS-Gripen från Libyen om en månad. Det hade dock hedrat dem mer om de aldrig hade röstat för att sända ner planen.

/Kerstin

länkar:
– Hill & Knowlton, Wikipedia]
– Kuwaitkriget, Wikipedia
- Understanding the war in Libya (1/)