Gripen ska sättas in i Afghanistan, och försvarsledningen anser att detta är positivt, men planet bör användas för verkliga stridsinsatser anser man. Detta skulle ge de svenska insatsstyrkorna möjlighet att testa sin förmåga får vi höra i Ekot.

Så lågt har Sverige alltså sjunkit vad gäller inställningen till krigande, att man tycker att det vore käckt att få bomba människor för att testa sin materiel och sin förmåga – ”hej hopp och hurra vad vi är bra – planet är strålande, det dödar och slår ut massor av (oskyldiga) människor”.

Dags att börja skämmas ordentligt för att man är svensk.

Sedan undrar jag när våra regeringar (för detta gäller både borgerliga regeringar och socialdemokratiska) och riksdagen fick mandat från svenska folket att slopa neutraliteten och börja ägna sig åt orättfärdiga, imperialistiska och koloniala krig i länder som aldrig har hotat Sverige eller svenskt territorium?

Länkar:
Ekot, om användande av Gripen i Afghanistan, text
Ekot. Fortsättning om Gripen i Afghanisatn