Via ett länktips på Ali Esbatis blogg kom jag att läsa en mycket viktig artikel av Naomi Wolf i Guardian, om fascistoiseringen av USA, den som Europa, och inte minst Sveriges regeringar, kopierar bokstav för bokstav. Hon menar att en fascistoisering sker genom 10 steg, som kan genomföras långsamt och så att människor inte riktigt inser vad som håller på att hända förrän det är för sent. Hennes redogörelse för hur de 10 stegen redan tagits i USA är lysande journalistik. Hon har helt rätt.

Den här artikeln borde översättas till svenska och läsas av alla. Jag hittar bara en enda miss i den, nämligen när Naomi Wolf ber även européer att hjälpa till att stoppa fascistoiseringen i USA. Hon vet uppenbarligen inte att USA redan dikterar villkoren även i Europa och att vi ser samma sak hända här, samt att de flesta européer inte heller inser vad som sker och varthän det bär, för att de sitter här och felaktigt inbillar sig att rent mjöl i påsen vaccinerar mot övergrepp från fascistiska regimer.

Jag har, på Motvallsbloggen, skrivit om flera av de punkter som hon tar upp i artikeln. Dessa inlägg finns samlade här (scrolla ner och läs från tredje inlägget uppifrån).