Varje demokratiskt sinnad person, som såg tv-dokumentären om Sami Al-Arian ikväll, fördömer USA:s regering. Jag citerar från svt dokumentär, hemsidan:

Sami Al-Arian är palestinsk flykting från början, universitetsprofessor och arbetar för mänskliga rättigheter. 2003 greps han av FBI-agenter med stöd av Patriot Act, den kontroversiella lagen som stiftades direkt efter attentaten den elfte september 2001
………….
Misslyckandet med att fälla Al-Arian sågs som en svidande tillrättavisning av den amerikanska regeringen. Men bevis är inte så viktigt när det gäller bekämpningen av terrorismen. Bush-administrationen såg fallet som ett riktmärke i kampen mot internationell terrorism och åtalade Al-Arian igen. Al-Arian själv tror att det handlar om att man ville tysta ner hans politiska åsikter.

Jo, det handlar om att människor ska skrämmas från att försvara palestiniernas sak i USA. Det handlar om att bryta ner Sami Al-Arian. Det handlar om att bryta ner hans familj. Det handlar om statens teorror av dess invånare och om att spotta på allt vad demokrati heter.

USA har, enligt tv-dokumentären, 5.000 politiska fångar som sitter fängslade i åratal utan domar, anklagade för terrorism, varav de allra flesta, ja inte osannolikt allihop, är oskyldiga.

För att travestera en tidigare statsminister i Sverige:
Så agerar fascismens kreatur!

Läs mer på svt:s hemsida, se dokumentär.

Länk:
Naomi Wolf om fascismens 10 punkter, Guardian
Hans Linde om den svenska regeringens USA-kryperi, Expressen