För 30-35 år sedan hävdade vänstern i Sverige att staten/Säpo avlyssnade svenskar och även alldeles oskyldiga medborgare. Detta förnekades ihärdigt av regering och myndigheter. Många människor trodde inte på vänstern utan var helt övertygade om att vänstern ljög i, vad de föreställde sig, vanlig ordning. Idag erkänner samma institutioner, staten/regeringen och Säpo, att detta var precis vad man gjorde. Somliga oskyldiga drabbades hårt av denna avlyssning och idag använder man den tidigare illegala avlyssningen som argument för att göra avlyssning av vem som helst laglig, med argumentet att ”eftersom vi alltid har gjort så kan vi lika gärna göra det lagligt”.

För 30 år sedan samarbetade man militärt, via säkerhetstjänsterna men också med reellt spionage åt USA, ja egentligen ända sedan slutet av andra världskriget. Det visste och påtalade vänstern medan statsmakten förnekade detta ihärdigt. Vi var, sade regering och politiker, neutrala och då kunde man inte gör så. Många människor trodde inte på vänstern, för inte ljög politiker och regeringen för oss rakt av. Idag använder regeringar och politiker detta tidigare förnekade samarbete som argument för slopandet av den officiella neutraliteten: ”Vi har ju ändå alltid samarbetat med Västmakternas underrättelseorganisationer, så därför är det ju lika bra att börja göra det öppet”. Alltså gick Sverige med i ”Partnerskap för fred” och samövar nu militärt med framför allt väst men även med andra länder. Detta är säkert bara det första steget för fullt medlemskap i NATO och dessutom deltar vi för närvarande i ett krig i Afghanistan – smaka på det: Sverige är idag en krigförande nation.

Det är inte underligt att högern är rädd för vänstern och till varje pris vill tysta den – vänstern är de enda som avslöjar högerns lögner och propaganda – idag såväl som igår.

Länk:
Motvallstanten, om samma ämne