Med tanke på att Västvärldens propagandamaskin har gått i superspinn igen, vi ser hela batteriet av anklagelser som vi känner igen från tidigare krigsprojekt, massförstörelesevapen, massgravar etc. kanske vi kan förutse en fullskalig markinvasion i Libyen inom en snar framtid, åtminstone innan de där ytterligare 90 dagarna av bombningar som Nato beslutat om, gått till ända. Men det kan förstås också hända att höga vederbörande i Nato inser att det kommit fram så pass mycket för deras del obehaglig information på nätet, som hur civila har det i de belägrade städer som utsätts för envetet bombande, att man anser sig vara tvungen att dra igång propagandan mot Ghadafi igen bara av det skälet.

Visst, jag kan naturligtvis inte garantera att det inte finns något radioaktivt material i Libyen, som kan användas för att göra smutsiga bomber av, att det inte finns några upplagrade tunnor med senapsgas, eller att de där påstådda massgravarna bara är propagandagravar, alternativt lämningar sedan andra världskriget eller Italiens tid som kolonialmakt i Libyen. Men med tanke på hur många gånger man använt precis de här påståendena för att starta fullskaliga krig och döda och tortera mängder av oskyldiga människor, och det senare visat sig att påståendena varit lögnaktiga eller gravt överdrivna, tycker jag inte det finns några riktigt goda skäl att lita på att de är mer sanna i det här fallet. Istället ger oss historien all anledning att ställa oss skeptiska till påståenden av den här typen.

Framtiden får utvisa om jag är fel ute just nu. Men Sverige är i krig numer och det innebär att hela vår mediaapparat är omställd till att gynna krigets sak. Även detta innebär att vi inte kan lita på en rad om dessa krig som media serverar oss. De flesta av oss svenskar har inte varit vana vid den situationen eftersom vi inte varit en krigarnation de senaste 200 åren, ända fram till deltagande i Afghanistankriget, varför många människor fortfarande litar på media. I USA och Storbritannien m.fl. länder i Nato, förefaller många fler initierade och intresserade vara mycket mer medvetna om hur media ljuger för dem och därför mer vaksamma och inriktade på att ta reda på hur det egentligen förhåller sig, i motsats till vad propagandan försöker få dem, och oss, att tro.

Tillägg kl. 20.15:
Vad som händer under tiden som propagandmaskinen spyr dynga över oss kan man läsa om på bloggen Klassperspektiv idag, nämligen om sådant som media inte talar om för oss. Propaganda består, som bekant, inte bara av det som sägs/skrivs utan också av det som förtigs.
Så här skyddar man definitivt inte civila.

Tillägg 21.30:
Rekommenderar också YouTubefilmen The video the US-military doesn’t want you to see. Den är censurerad på YouTube, man måste logga in för att se den. Men här kan man se den direkt.

/Kerstin

Länkar:
- Rebellerna i Libyen fann radioaktivt avfall, SVD, 22/9 2011
- Plans are being made to secure Libyan mustard gas, CNNWorld, 24, 2011
- Allt fler massgravar upptäcks i Libyen, DN, 15/9 2011
- Massgravar upptäcks i Libyen, GP, 15/9 2011
- Nya massgravar upptäckta i Libyen, Ekot, 15/9 2011
- Libya And The Big Lie: Using Human Rights Organisations To Launch Wars, 360, 24/9 2011
- NSNBC om Libyen, artikelförteckning
- Första internationella journalisterna inne i en av Libyens belägrade städer bekräftar den humanitära katastrofen – men svenska medier håller tyst, Klassperspektiv 26/9 2011
- U.S. soldiers fighting for Haliburton, KBR (video), Intro by Susan Lindauer, COTO Report, 24/9 2011
- Destroying a Country’s Standard of Living: What Libya Had Achieved, What has been Destroyed, Prof. Michel Chossudovsky, Global Research, 20/9 2011
- NATO’s War on Libya is Directed against China: AFRICOM and the Threat to China’s National Energy Security, F. William Engdahl, Global Research, 25/9 2011
- NATO Plans False Flag Massacre in Libya to Prolong U.N. Mandate, Christof Lehmann, nsnbc, 16/9, 2011

Tillägg 27/9 kl. 19.40:
Läs på länken nedan hur regelvidrigt FN gick tillväga för att få igenom resolution 1970 och 1973, som handlade om att stödja rebellsidan i Libyen och som initierade bombningarna av oskyldiga och sönderbombandet av Libyens infrastruktur. Den svenske delegaten i FN borde har sett detta och därför avstyrt ett svenskt deltagande. Det gjordes inte, alltså har den svenske FN-delegaten också smuts på sina händer. Skam, ja dubbel skam över alla svenska beslutsfattare i den här historien.
- Den falska vänsterns härdsmälta, Ulf Bjerén, Nyhetsbanken 1/4 2011
- The Role of the UN Security Council in Unleashing an Illegal War against Libya, Ronda Hauben, Global Research, 20/7 2011

Tillagd länk 28/9 2011:
Hittat idag på Third World: Framtiden kom snabbt den här gången, men kommer den att nå ut till DN, SvD, Ekot eller andra svenska media? Blir intressant att se.

The alleged Mass Graves of Abu Salim contain nothing but Camel Bones (Sept 27, 2011)

Tillägg 29/9 kl 23.50:
Har kollat DN, SvD, GP, Dagens Eko och Svt, på nätet, men ordet ”kamelben” ger inga träffar. Verkar alltså som om ingen av drakarna har brytt sig om att tala om att den massgrav man rapporterade om för några dagar sedan redan avslöjats som innehållande just kamelben. Men, för att stjäla en vits från en kommentar från Björn Nilsson på bloggen Third World, det kanske inte går att göra stora propagandavinster på att påstå att Ghadafi massmördat kameler.
/DS