Två män har gripits för rån igen. I våras stod de inför rätta, åtalade för rån och misshandel av direktör X, VD för ett våra större företag. Det kunde emellertid den gången inte bevisas att rånarna förstod att X inte ville bli fråntagen sin plånbok och de dyrbarheter som han bar på sig och att han inte ville ha stryk.

Det visade sig nämligen att direktör X hade varit mycket elegant och dyrbart klädd, vilket förstås signalerade pengar. Dessutom hade han haft en välfylld plånbok i innerfickan som putade märkbart och bara slipsnålen, som rånarna också tog av honom, var prydd med en briljant värd 150.000 kr.

Det hjälpte inte att direktören hävdade att han hade skrikit och bönat och bett rånarna att sluta, då en av dem kopplade ett låsningsgrepp på honom och den andre tog av honom hans klocka, slipsnål och plånbok och sedan misshandlade honom med kraftiga knytnävsslag i ansikte och mellangärde, vilket gav skador som direktör X blev tvungen att uppsöka läkare för att få omsedda.

Rätten menade trots detta att X borde ha förstått att han kunde bli rånad om han klädde sig alltför elegant och därmed demonstrerade att han var förmögen och dessutom kunde det inte bevisas att han inte hade gett de unga männen sin plånbok och slipsnål alldeles frivilligt. Att han gjort det var desto mer troligt som det kunde visas att han tidigare hade gett en present till en av de unga männen.

Nu har de båda männen alltså återigen rånat, en äldre distingerad gentleman den här gången, som även han var så välklädd att det klart visade hur rik han var. Direktör X är upprörd och menar att så här får det inte gå till. Hade man fällt männen redan då de rånade honom hade den äldre gentlemannen sluppit bli både rånad och misshandlad.

Länkar (Artikeln vi får läsa gång på gång):
Här grips han igen, AB
Ett bevis på att de är svin, AB
Misstänkt för ny våldtäkt, DN