Programmet Tendens, om det amerikanska sjukvårdssystemet (del 1) som sändes första gången 5/9 men i en repris för en stund sedan, alltså 6/9, borde alla som går till valurnor lyssna på. Gå alltså till SR:s hemsida och lyssna på programmet. Nästa del kommer på vanlig Tendenstid nästa vecka. Missa inte programmen. Det här berättar man nämligen inte för oss i våra profithungrande massmedia.

Det är en förfärlig bild av amerikansk sjukvård man får. Det är så här det blir när man låter profiten ta över inom sjukvården, som ett antal personer, både svenskar boende i USA och amerikaner boende i Sverige sade, alltså när man gör som man bara börjat göra i Sverige de senaste 10 åren, låter stora multinationella företag tjäna pengar på vår olycka.

Det är det här systemet som alliansregeringen och andra glada och totalt egotrippade barnrumpor, som kallar sig nyliberaler och libertarianer, har i kikaren. Vår nuvarande regering tar ytterligare och jättekliv i den riktnignen, under ett fagert tal om valfrihet och lägre skatter, men även med föraktfulla yttranden om trygghetsnarkomani och om den lilla människans eget ansvar.

Tjänar du inte tillräckligt för att kunna betala för din egen vård då ska du inte heller ha någon sådan – såsom i USA så ock i ett framtida Sverige . Får du inget arbete som ger dig råd att betala, sjukförsäkringar eller sjukvård – då är det ditt eget fel – ja alltså, om det inte vore för att regeringarna de senaste 15 åren medvetet hållit uppe arbetslösheten och alliansregeringen dessutom just nu tar de första stegen för radikalt sänkta löner för många svenskar, men detta klargör inte alliansregeringen förstås. Det sade de faktiskt intenting om före valet.

Blir du sjuk så är det givetvis också ditt eget fel, men du kan ju alltid be att du får behålla hälsan – och precis det gör mängder av amerikaner. Inte underligt kanske att så många av dem är gravt troende. Gud är ju den ende de kan hoppas på. Det skulle man ju förstå om han hade en sedelpress och delade ut sedlar till behövande, men det har han ju inte.

Vi är alltså i snabb takt på väg tillbaka till den tid som Joe Hill besjöng med orden: You’ll get pie in the sky when you die!

Länk:
Tendens, P1. 5/9 kl. 11.03
Vårdval drabbar utsatta områden, SvD