Vilks säger i TV-programmet Agenda att han blev censurerad.

Jag är mycket upprörd, för jag inser nu att jag också har blivit censurerad. Det har hänt att jag sänt inte akvareller till utställningar och de har censurerats. Varför har det inte blivit ett oherrans oväsen när jag censurerats?

Jag har även fått artiklar tillbakaskickade från våra stora tidningar. Alltså måste jag nu dra slutsatsen att vi inte har yttrandefrihet i det här landet.

Ska varje refusering, som jag kallat detta tidigare, ses som censur så är vi tusentals och åter tusentals som censuras varje dag. Varför skriker inte kultureliten i högan sky över denna masscensur av svenska folket när man går i taket för att Vilks refuseras?

Eller gäller yttrandefriheten bara vissa speciella människor, Vilks och somliga andra, alternativt bara om man säger eller ritar rätt saker, det som den makthavande eliten vill att man ska skriva eller rita?

Länkar:
Vilks: Jag menade inte illa, Svt
Vilks: Det liknar en komedi