Lyssnade på spridda delar av regeringsförklaringen och kan konstatera att Reinfeldt är len i munnen som en angorakanin och hård i hjärtat som en gråsten. Vit utanpå och svart inuti.

Tillägg kl. 23.45:
Förresten, förtryck har alltid utövats för de förtrycktas bästa. Ungar fick stryk för att det var bra för dem. Tjänstefolket fick också smaka piskan en gång i tiden för att det var bra för dem. Svarta slavar fick stryk för att det var bra för dem. Människor i de kolonialiserade länderna förtrycktes eftersom de var som barn, inte kunde ta hand om sig själva. Kvinnor kunde inte tillåtas ta samhällsansvar för det klarade inte deras intellekt av, ren omtanke om de svaga kvinnorna alltså. Idag ska sjuka och arbetslösa jagas och ”piskas” mentalt och ekonomiskt, för deras eget bästa. Inga nya tongångar alls alltså.

Förtryckares ”omtanke” om de svagare har alltid varit djup och innerlig och grundad i hjärtan av (grå) granit.