Så här under sista dagarna av nådens år 2011 kan det vara lämpligt att visa en video som sammanfattar vad FN och Nato, samt Sverige, har åstadkommit i Libyen och allt ont man drabbat den libyska befolkningen med under året (tack Stan för tipset). Att kalla det som hände i Libyen för ”att skydda civila” är en lögn som även Goebbels hade varit stolt över, ja kanske tom avundats Västalliansen.

Året har bjudit på den värsta krigspropaganda jag har upplevt i det här landet. Givetvis serveras vi den för att Sverige deltog i vidrigheterna i Libyen. Den här videon, som avslöjar en del av den falska rapportering vi bestods medan det pågick, borde varenda journalist på varenda svensk tidning samt alla reportrar från Sveriges Radio och TV se – och begrunda.

Det har inte varit speciellt svårt att få fram den här informationen medan det pågick, om man velat ha den. Jag har, på den här bloggen, skrivit om det mesta av det vi ser och hör om i filmen, liksom flera andra bloggare gjort på sina bloggar . Men västerländska journalister ville, eller fick tydligen inte ge oss svenskar korrekt information. Det kommer en dag dock, när det här blir allmänt känt och erkänt, på samma sätt som det idag är en erkänd sanning att Saddam Hussein aldrig hade några massförstörelsevapen. Skäms journalisterna inte nu kommer de att få göra det framöver?

Libyan Crisis: Events, Causes and Facts (Documentary) / 13/11 2011/

(Videon från bloggen Global Civilians for Peace in Libya)

Skäms inte Cecilia Uddén ex, som talar arabiska och som utan större problem hade kunnat servera oss något helt annat än den propagandasmörja som hon bestått oss med under året, inte bara från Libyen utan även från och om Syrien och om vad som händer där, där Västvärlden under nästan hela året, och i detta nu, försöker upprepa samma scenario som det vi såg i Libyen.(1)

Till råga på allt har Sveriges Radio mage att säga att man är stolt över att Bonniers stora journalistpris tilldelades just Cecilia Uddén för hennes rapporter från Mellersta Östern. (2)

Lögnaren och Fredspristagaren Barack Obama stod för några dagar sedan, i samband med att USA drog tillbaka en del av sina soldater från Irak, och sade att Irak nu var ett fritt och stabilt land. Sanningen är att situationen i Irak är eländig, ett inbördeskrig bryter sannolikt ut när som helst. Samhället fungerar inte, mängder dödade, torterade, sårade och mängder har flytt landet, och nu förefaller Libyen befinna sig i samma situation.(3) Ledarnas i Västvärlden lögner och skönmålningar är otroliga och media hjälper till att sprida dem, alltså är de medskyldiga till vad som händer, för om befolkningarna i USA och Europa fick reda på vad deras regeringar gör i deras namn, skulle de sannolikt bli ordentligt upprörda.

Det är dags nu för norska Nobelpriskommittén att ta ifrån Barack Obama Nobels fredspris och att i framtiden gå in för att tilldela dem priset som gjort en viktig insats för freden under året, såsom Alfred Nobel har önskat, istället för att använda priset för att uttrycka förhoppningar om framtida stordåd. Dessa har alltför ofta kommit på skam.

Här står hela EU vid ruinens brant (ja inte Tyskland förstås) men Nato/EU har råd att vräka ut bomber, död och förintelse över ett totalt oskyldigt folk i norra Afrika och man vill bomba även Syrien sönder och samman. Vi, som betalar bomberna ska inte få veta vad som sker emellertid. Vi har kommit ganska långt från demokrati när detta får och kan fortgå.

Jag är inte stolt numer för att jag är svensk.

/Kerstin

Källor:
1) The Manufacturing of the War on Syria, Christof Lehmann, nsnbc 15/12 2011
2) Stora Journalistpriset till Uddén. SR 24/11 2011
3) Iraq Trembles Amid Renewed Sectarian Violence, Patrick Cockburn, counterpunch.org 23-25/12 2011
- Cecilia Uddén, korrespondent i Mellanöstern, samlade MÖ-reportage, SR

Länkar övrigt:
- Syrien: varifrån kommer all information om Syrien? Mavera 27/12 2011 (Citat ur: All information, som de stora västerländska mediabolag refererar till, kommer från en enda punkt som ligger i London! Källan som alla världens stora medier hänvisar till och som i sin tur hänvisas till av svenska massmedier, kallas för Syrian Observatory for Human Rights.)
- Syrien: Hundratals av libyska rebeller är beredda att ta till vapen för att störta presidenten Assad, Mavera 26/12 2011
- I strid mot Nobels vilja, Nyhetsbanken 12/12 2011